Jak Skyline na Výstavišti pokřtili nové album "Elektricity"

30.08.2020 09:16 - Jan Trávníček | foto: Petr Klapper

Na sérii koncertů pořádaným Kamilem Šírem, který zastupuje Lucerna Music Bar, se na pražském Výstavišti během léta vystřídala spousta kapel. Dřív nebo později ale muselo dojít i na Skyline. Ti nedávno vydali novou desku "Elektricity" a (pandemie - nepandemie) museli ji i pokřtít.

Live: Skyline

místo: Výstaviště, Praha
datum: 27. srpna 2020
Fotografie jsou jen ilustrační, na koncertě jsme neměli fotografa.

Skyline, Mezi ploty, areál Psychiatrické nemocnice Bohnice, 27.-28.5.2017
© Marie Strnadová
Nebyl to ale jenom Kamil Šír, kterému formace v závěru večera poděkovala. Kromě zvukaře a spolupracujících kolegů, kteří zároveň i křtili, se poděkování dostalo i promotérovi a manažerovi skupiny Davidu Urbanovi z D Smack U Promotion.

Vystoupení Skyline vždy patřila mezi žánrové směsky, kde se dohromady míchá drum 'n' bass, elektronika, reggae, dub, jungle a další žánry. Křest nové desky v tom nebyl výjimkou. V podstatě to byl klasický koncert, jakých už tihle muzikanti odehráli stovky, možná tisíce. Nechyběly snad už klasické hity "Pretty Princess", "Smudge Your Make-Up" nebo pomalejší "Staying Alive".

Skyline, Mezi ploty, areál Psychiatrické nemocnice Bohnice, 27.-28.5.2017
© Marie Strnadová
Oživení přinesl samozřejmě až nový materiál, který byl páteří setlistu. Mnozí tak možná vůbec poprvé slyšeli naživo skladby jako "Move On", "Lost" nebo vůbec první singl, šťavnatou výměnou mezi vokalisty s názvem "Partners In Crime". Ta by se určitě měla stát pevnou součástí každého vystoupení do budoucna, protože funguje jak studiově, tak naživo. A také je to vůbec nejlepší kus z nového alba, takže byl ideální volbou, jak po samotném polití cédéčka šampaňským celý set znovu nakopnout.

Samozřejmostí byla působivá světelná show a energické poskakování fitness trenéra a rappera Jakuba Bíny, který už se za ty roky s divokou Markou Rybin perfektně sžil a na pódiu spolu působí jako sehraný organismus. Zpěvačka ostatně jela na euforické koncertní vlně už druhý den, protože předchozího večera na stejném místě bouřila se svými Gaia Mesiah. Fanoušků přišlo dost, takže záběry z kamery, která jim celou dobu jezdila nad hlavami, snad budou použitelné pro nějaký příští videoklip. Tak třeba se v něm pak najdeme...?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY