Českou albovou hitparádu ovládají rappeři s východními kořeny. Vítězného Viktora Sheena následuje Gleb

26.08.2020 11:41 - Josef Martínek | foto: facebook Gleba

Dominantním žánrem české albové hitparády nadále zůstává rap. Viktora Sheena ani tentokrát žádný z jeho soupeřů nedokázal sesadit z čela, na dvojku se však z minulé čtyřky posunul Gleb. Z éteru zněla znovu nejčastěji Ava Max s roztančeným hitem "Kings & Queens".
Ava Max - Kings & Queens
© facebook interpreta
RÁDIA - Ava Max pořád válí. Už jen jediný triumf chybí singlu "Kings & Queens" k vyrovnání pěti loňských vavřínů zpěvaččina průlomového hitu "Sweet But Psycho". Leckdo si přitom myslel, že Amanda Koci se zařadí k mnoha interpretům s nálepkou one-hit wonder. Nyní už je jasné, že se s ní musí do budoucna počítat.

Dvojku uzmul Ray Dalton. Song "In My Bones" se zabydlel na stupních vítězů a po bronzových umístěních z minulých kol zakotvil tentokrát těsně pod vrcholem. Devětadvacetiletý zpěvák zabodoval také v sousedním Polsku, kde rovněž obsadil nejlépe druhé místo.

Mezi medailisty vtrhl Robin Schulz. Německý DJ a producent patří k oblíbencům českých dramaturgů, takže výsledek songu "In Your Eyes" by neměl nikoho překvapit. Z osmičky si tato spolupráce s norskou zpěvačkou Alidou polepšila na číslo tři.

Top desítka nedoznala mnoha přelomových změn. O jedinou podstatnou se postaral marocko-nizozemský DJ říkající se R3hab ve spolupráci s australským kolegou Timmym Trumpetem. Skladba "911" stoupá z třicítky na devítku.

Nejvýše postavenou novinku týdne má na starosti Niko. I když byste možná podle jména tipovali, že se jedná o zahraničního interpreta, opak je pravdou. Niko Jalauzidis má sice řecký původ, na české scéně už se ale začíná úspěšně zabydlovat. Z éteru zněl například singl "I Know I Shouldn't Wait" a nyní zkouší štěstí s kouskem "Older". Začíná jako čtyřicátý nejhranější.

O jednu příčku hůře odstartovala švédská dvojice Jubël s "Dancing In The Moonlight". Sebastian Atas a Victor Sjöström také nejsou v českých rádiích žádnými nováčky, loni několik týdnů přebývali v Top 10 s hitem "On The Beach".

Do první poloviny žebříčku se vměstnala ještě Slza, která na čtyřicáté sedmé příčce prohlíží "Fotky". Padesátá je AViVA, kanadská hvězdička posledních let, která se kromě zpívání věnuje i herectví. U českých posluchačů se pokusí prorazit se songem "Psycho".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ava Max - Kings & Queens
  2. Ray Dalton - In My Bones
  3. Robin Schulz feat. Alida - In Your Eyes
  4. Chinaski - Kapradí
  5. Saint Jhn - Roses
  6. Lewis Capaldi - Before You Go
  7. Topic - Breaking Me
  8. The Weeknd - Blinding Lights
  9. R3hab feat. Timmy Trumpet - 911
  10. Kryštof - Hned teď (Pojď být světlometem)


Viktor Sheen - Černobílej svět
© facebook interpreta
ALBA - Jak dlouho ještě bude Viktor Sheen vládnout? Takovou otázku si nejspíš pokládá nejeden pravidelný čtenář naší rubriky. Český rapper s kazažskými kořeny se ve svém panování skutečně zdá být neúnavný. Výdrž ale přitom mají hlavně jeho fanoušci, kteří si "Černobílej svět" stále přehrávají v různých streamovacích servisech.

Po startu na čtyřce si polepšil Gleb s deskou "Leto v kufri". Slovenský interpret druhým místem z aktuálního kola překonává loňský bronzový výsledek předešlé nahrávky "Gauč Storytelling". Zatímco Sheen se narodil v Kazachstánu, Gleb pochází z Ruska, takže oba pánové vytvořili v čele zajímavý česko-slovensko-postsovětský blok.

Minule narušili absolutní dominanci rapu alespoň Deep Purple, ti ale tentokrát úplně vyklidili pole a propadli se až do třetí desítky. Bronzový zůstal Ektor, jehož aktuální počin "Original" aspiruje na další trvalku. Za devět kol v žebříčku ještě neopustil medailové příčky.

Pokud je řeč o trvalkách, sluší se zmínit, že toto označení si už dávno vysloužila loňská druhá řadovka Harryho Stylese "Fine Line". Pětatřicet týdnů se pohybuje v popředí, nyní dokonce čtvrtým místem vyrovnává svůj dosud nejlepší výsledek z debutového kola.

Do první pětice se vrací Juice Wrld s posmrtnou kolekcí "Legends Never Die". Na dalších místech elitní desítky následují Robin Zoot, The Weeknd, Mirai, Dua Lipa a Nik Tendo - tedy samá osvědčená jména z uplynulých týdnů a měsíců.

Novinky tentokrát do první stovky vůbec nepromluvily. Přitom náš pravidelný přehled nových desek ukazuje, že i v létě vychází spousta hudby.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Černobílej svět
  2. Gleb - Leto v kufri
  3. Ektor - Original
  4. Harry Styles - Fine Line
  5. Juice Wrld - Legends Never Die
  6. Robin Zoot - Pouzar
  7. The Weeknd - After Hours
  8. Mirai - Arigató
  9. Dua Lipa - Future Nostalgia
  10. Nik Tendo - Restart

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 34. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY