Oceán na podzim připomene alba "Dávná zem" a "Pyramida snů"

25.08.2020 17:28 - Dan Hájek | foto: archiv interpreta

Od vydání legendárního debutu "Dávná zem" skupiny Oceán letos uběhlo rovných třicet let. V říjnu se tak deska dočká nového vydání, a to rovnou společně s následnou "Pyramidou snů". Nové edice přinesou remasterovaný zvuk, dříve neslyšené bonusy a vyjdou znovu i na vinylech.

Obě nahrávky jsou v běžné distribuci nesehnatelnými artefakty. Nyní budou k mání rovnou ve formě dvojCD. První disk vždy přinese samotný remaster. A druhý kotouč? V případě "Dávné země" obsáhne dříve neslyšené demo snímky skladeb, které formace natočila v druhé polovině osmdesátých let minulého století v českobudějovickém studiu Ladislava Faktora. "Pyramida snů" na bonusovém cédéčku připomene remixové épéčko "Haifa Remix" (to tehdy vyšlo jen na vinylu) doplněné o zcela nový remix kompozice "Doteky v zemi", který pro tuto speciální příležitost vytvořil bubeník Honza Vozáry.

Myslelo se i na fanoušky klasických černých desek. Část jejich nákladu bude navíc obsahovat art print. Bude ručně číslovaný současnou zpěvačkou Oceánu Jitkou Charvátovou a podepsaný Petrem Kučerou, Honzou a Dušanem Vozáryovými a Petrem Honsem. Pokud se od 25. srpna vydáte na oficiální stránky uskupení a zakoupíte si jeden z těchto vinylů, automaticky se zařadíte do soutěže o "Zlatý den s Oceánem". Kdo ve svém balení najde speciální bankovku, bude se moci připojit k turné kapely a strávit s ní celý den, a to včetně večerního koncertu.

Reedice alb "Dávná zem" a "Pyramida snů" se stanou rovněž další připomínkou Petra Muka (jednou z nich byla zkraje roku vydaná kompilace "Sny zůstanou"). Do celého projektu jsou zapojena vydavatelství Warner Music Czech Republic a Opus.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY