Nové desky 33/2020 - od The Killers přes Nase po Tima McGrawa

26.08.2020 21:29 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: The Killers

Novinkovou nálož vedou The Killers, Tim McGraw, rappeři Nas a Lacrae, indierockoví Cold War Kids a Bright Eyes, stále populárnější blackbear a metalisté Incantation a Unleash The Archers. Synth-popové hody zajistí Cut Copy, Erasure a Blaqk Audio a dostane se i na dva experimentální projekty muzikantů slavných kapel.
V pátek 21. srpna vyšly tyto nové tituly:

The Killers - Imploding The Mirage (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / synth rock / pop rock / new wave

The Killers - Imploding The Mirage
Američtí The Killers měli být hlavními hvězdami letošních Colours Of Ostrava, kde měli představit své šesté album "Imploding The Mirage". Autorů megahitu "Human" se snad dočkáme příští rok, ale deset písniček můžeme naposlouchávat už nyní. Deska je prvním počinem, na němž se nepodílel hlavní kytarista Dave Keuning, který kapelu opustil v roce 2017. Částečně ho nahradil basák Mark Stoermer, Lindsey Buckingham z Fleetwood Mac a také jeden z producentů alba a člen Foxygen Jonathan Rado. Dalšími producenty jsou pětinásobný držitel Grammy Shawn Everett (Alabama Shakes, Kacey Musgraves, The War On Drugs a Julian Casablancas) a v jedné písni se blýskl také Stuart Price. To ale zdaleka není vše, parta kolem Brandona Flowerse si k psaní přizvala další hudebníky, jako jsou například později zmíněný Alex Cameron, Mike Crossey (The 1975, Wolf Alice, Walk The Moon), Ariel Rechtshaid (HAIM, Vampire Weekend, Charli XCX) a v jedné z písniček použili i tvorbu německých kapel NEU! a Can. Není tedy divu, že stylově se ve výsledku pohybují na velmi širokém poli, kde se potkávají alternativní rock, synth-rock, pop rock, pop, stadionový rock, heartland rock a new wave. O něco větší zpestření pak přinášejí i dva hosté - protřelá k.d. lang a americká hudebnice, která si říká Weyes Blood. Jednu z nejočekávanějších desek tohoto léta můžete poznávat na YouTube formace.


Tim McGraw - Here On Earth (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Tim McGraw - Here On Earth
Americká countryová megastar Tim McGraw se po albu se svojí manželkou Faith Hill opět vrací k čistě sólové tvorbě a po pěti letech od nahrávky "Damn Country Music" vydává nové CD. Produkce "Here On Earth" se ujal jeho dvorní spolupracovník Byron Gallimore a nikdo se asi nepodiví nad tím, že šestnáct písniček mu dodali přední žánroví skladatelé, jako například Luke Laird, Shane McAnally, Lori McKenna, Ross Copperman, Jon Nite nebo kolegové The Warren Brothers. Styl je pochopitelně přizpůsobený stadionovému podání, takže nechybějí rockové prvky, trocha popu, fragmenty keltské hudby nebo orchestrální party. V tiskovce se můžeme dočíst také, že: "písně McGrawa mají vytvořit přehled sdílených lidských emocí, jako jsou láska, vztahy, sebepoznání či zábava. Album jako celek přináší pestrou hudební mozaiku života a sdílených zážitků, které můžeme použít k propojení různých životů, které žijeme, a různých částí světa, z nichž pocházíme". Co si pod tím představit, lze zkoumat na Timově YouTube.


Cut Copy - Freeze, Melt (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop / indietronica / ambient

Cut Copy - Freeze, Melt
Australští Cut Copy sice už nedosahují takových úspěchů jako na přelomu desetiletí s deskou "Zonoscope", to však neznamená, že bychom jejich šestému albu "Freeze, Melt" neměli věnovat pozornost. Navazují s ním na tři roky starého předchůdce "Haiku From Zero" a jejich fanoušci se mohou těšit na celkem osm písniček, které produkoval frontman formace Dan Whitford. Ten se krátce po turné k předchozí řadovce přestěhoval do dánské Kodaně, kde začal daleko více poslouchat instrumentální elektronickou hudbu a ambient. Není tedy divu, že kvartet ustoupil od taneční hudby a - jak si můžete potvrdit na bandcampu - nahrávku, na níž zkoumá lásku v aktuálním kontextu nejistého klimatu a osudu planety, uchopil právě v těchto stylech.


Bright Eyes - Down In The Weeds Where The World Once Was (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / indie folk

Bright Eyes - Down In The Weeds Where The World Once Was
Dlouho očekávaný návrat amerického tria Bright Eyes je konečně tu. Conor Oberst, Mike Mogis a Nate Walcott se odmlčeli před devíti lety a věnovali se jiným projektům. Ke společné tvorbě se tito muzikanti z Omahy vrátili v loňském roce a v několika studiích v Nebrasce a Los Angeles natočili celkem čtrnáct skladeb, na nichž se coby hostující muzikanti podíleli například bubeník Queens Of The Stone Age Jon Theodore, basák Red Hot Chili Peppers Flea, spolupracovník Michaela Stipea Andy LeMaster, písničkářka Jesca Hoop, baskytaristka Jenny Lee Lindberg z Warpaint a také smyčcový orchestr. Album je ovlivněné Conorovým rozvodem a také úmrtím jeho matky. Výsledek můžete poslouchat na bandcampu tria. Pokud se vše podaří, měli bychom mít možnost slyšet formaci příští srpen v pražském Lucerna Music Baru.


Nas - King's Disease (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Nas - King’s Disease
Americký rapper Nas se čísla třináct rozhodně nebojí - na trh posílá již své třinácté album a na něm třináct skladeb. Ačkoli se na desce "King's Disease" podílelo více producentů, tím hlavním, který měl vše pod palcem, byl Hit-Boy. O co méně producentů, o to více hostů. Na nástupci dva roky starého počinu "Nasir" tak můžete slyšet interprety, jako jsou Anderson .Paak, A$AP Ferg, Big Sean, Dr. Dre, Robin Thicke, Brucie B, Charlie Wilson, Don Toliver, Fivio Foreign, Lil Durk a nechybí ani jeho vlastní rapová superskupina The Firm. Zda má tentokrát konečně na zisk vytoužené Grammy, na niž byl nominovaný bez úspěchu již (příznačně) třináctkrát, můžete přemýšlet nad jeho profilem na VEVu.


Cold War Kids - New Age Norms 2 (Awal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Cold War Kids - New Age Norms 2
Jednu z nejočekávanějších desek tohoto roku vydávají bezesporu Cold War Kids. Pro své fanoušky připravili "New Age Norms 2", druhý díl z trilogie odstartované v loňském roce. Produkci alba dostal na starost Shawn Everett. "Energie této desky je spontánní, surová, chaotická a nabitá emocemi," prozradil Nathan Willet a dodal: "Prostě jak jsme to cítili, tak jsme to natočili. Myslím, že je to naše doposud nejvyzrálejší a nejlepší nahrávka." Na YouTube najdete ukázku v podobě kousku "You Already Know".


Erasure - The Neon (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop / new wave / taneční pop

Erasure - The Neon
Vince Clarke a Andy Bell rozhodně nelení a dva roky po nahrávce "World Beyond" připravili své osmnácté studiové album. Desítka písní na "The Neon" vznikala v Atlantě, finální mix se uskutečnil v Londýně. Fanoušci Erasure se mohou těšit na obvyklou směs synth popu, new wave a taneční popu. Duo nahrávku komentuje následujícími slovy: "'The Neon' je místo, které žije ve fantazii, kterou my - vy a já - vložíme do skutečného světa. Mohl by to být noční klub, obchod, město, kavárna, země, ložnice, restaurace, vlastně jakékoli místo ve vřelém a zářícím světle a to je hudba, která vás tam zavede." Názvu jsou pochopitelně přizpůsobené i vizuály, které uvidíte na YouTube profilu uskupení, kde můžete přemýšlet, zda album neshánět na vinylu nebo na kazetě.


Nils Lofgren - Weathered (Cattle Track Road Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Nils Lofgren - Weathered
Kytaristu Nilse Lofgrena si můžete pamatovat díky spolupráci s Brucem Springsteenem a jeho E Street Bandem a také v Crazy Horse. Pro milovníky rocku připravil nový živák s titulem "Weathered" a jako první ochutnávku vybral singl "Too Many Miles" (můžete si ho poslechnout na YouTube). Nahrávka vznikala během turné napříč Amerikou, během kterého Lofgren představoval posluchačům LP "Blue With Lou", na kterém jste mohli najít také pět dříve nevydaných kousků z pera Lou Reeda a jeho vlastních. Pro úplnost dodáváme, že živák obsahuje celkem šestnáct skladeb.


Blaqk Audio - Beneath The Black Palms (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop / future pop / new wave

Blaqk Audio - Beneath The Black Palms
Američtí rockeři AFI už mají v šuplíku připravenou novou desku, jejího vydání se ovšem dočkáme až v příštím roce. Díky tomu mohli Davey Havok a Jade Puget připravit páté album svého projektu Blaqk Audio. Dostalo název "Beneath The Black Palms" a pánové pro něj připravili celkem jedenáct písniček, které vedle obvyklého synth-popu opět čerpají z future popu a částečně i z new wave. "'Beneath The Black Palms' je prohlášením, velebením i chvilkovým osvětlením mohutných a tajemných stínů chráněných oslepujícím a úchvatným světlem," představil novinku Havok. Co si pod tím představit, můžete zjišťovat na YouTube.


Secret Machines - Awake In The Brain Chamber (Tsm Recordings)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Secret Machines - Awake In The Brain Chamber
Posledních dvanáct let nebylo pro Secret Machines ničím jednoduchým: přesně tak dlouho totiž nechali své fanoušky čekat na novinkovou desku. Když muzikanti vydali v roce 2008 své dosud poslední stejnojmenné LP, získalo dílo od kritiků jen chladné přijetí ve srovnání s kladnými recenzemi na předchozí dvě alba. V roce 2013 navíc kapela kvůli nemoci přišla o jednoho ze členů, a tak se její členové museli rozhodnout, co dál. Vydali se na novou hudební cestu a "Awake In The Brain Chamber" je toho důkazem. Tiskové materiály kolekci popisují jako chytlavé album s moderním zvukem. Jestli je to trefa do černého, posuďte sami poslechem ukázek na thequietus.com


blackbear - Everything Means Nothing (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: taneční pop / hip hop / r'n'b

blackbear - Everything Means Nothing
Matthew Tyler Musto, který se na hudební scéně podepisuje jako blackbear, se po loňském anonymním albu na svém pátém počinu pustil do lehké filozofie - prohlašuje totiž, že všechno znamená nic. Vysvětlení najdete ve dvanácti kusech na pomezí popu, taneční hudby, rapu a r'n'b. Většinu vytvořil společně Andrewem Goldsteinem, který si říká FRND a do jehož portfolia patří takové hvězdy jako Céline Dion, Katy Perry, All Time Low nebo Simple Plan. Ve studiu ho doprovodili také dva hosté - Lauv a Trevor Daniel. Vydáním novinky pochopitelně žije hudebníkův YouTube kanál.


EP

  • Troye Sivan - In A Dream
    Hned šest písniček připravil Troye Sivan pro páté EP "In A Dream", druhém po předloňském albu "Bloom". Produkce se ujalo duo OzGo a Teo Halm a sám zpěvák jej označuje za koncepční nahrávku: Je to příběh, který se stále vyvíjí, malá sbírka písní zkoumající emocionální horskou dráhu v mém životě, kdy pocity a myšlenky byly šokujícím způsobem svěží. Výsledek uslyšíte na jeho YouTube kanálu.
  • Snow Patrol And The Saturday Songwriters - The Fireside Sessions
    Během koronavirové karantény pořádal frontman Snow Patrol Gary Lightbody každou sobotu skladatelské sezení s fanoušky kapely. Obvykle se jich sešlo čtyři až pět tisíc a společnými silami skládali písně. Lightbody jím říkal The Saturday Songwriters a výsledkem toho je dvanáct písní, z nichž prvních pět nyní kapela vydává na EP "The Fireside Sessions". Co společně upekli, zjistíte na YouTube.
  • Alex Cameron - Miami Memories
    Alexe Camerona jsme vzpomínali coby autora u alba The Killers a nyní ho tu máme znovu. Australský hudebník loni vydal album "Miami Memory", na nějž nyní navazuje ípíčkem "Miami Memories". Najdete tu čtyři dema z nahrávání této desky a uslyšíte je na jeho bandcampu.
  • Jefferson Starship - Mother Of The Sun
    Americká hardrocková kapela se vrací po dlouhých dvanácti letech s novou nahrávkou. Nazvala ji "Mother Of The Sun". a fanoušci se mohou těšit na šest písniček a jeden bonus v podobě prodloužené verze songu "What We Are Waiting For?". Na jedné ze skladeb se podílel Marty Balin, který zemřel před dvěma roky. Jak novinka zní, zjistíte na YouTube kapely.
  • Beta Radio - Way Of Love
    Pokud by vás zajímalo, jak může znít mix folku, indie, chamber popu, rocku, country a americany, pak musíte navštívit soundcloudový profil amerického dua Beta Radio. Ti připravili své zbrusu nové EP "Way Of Love" a s ním čtveřici písní.


Michael Landau - Liquid Quartet Live (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / jazz rock

Michael Landau - Liquid Quartet Live
Představovat amerického kytaristu Michaela Landaua je jako listovat hudební encyklopedií. Pokud chcete zkoumat, kde všude uslyšíte jeho Fender či Suhr, začněte u "Bad" Michaela Jacksona, pokračujte přes desky Joni Mitchell, Mariah Carey, Celiné Dion, Tima McGrawa nebo B.B. Kinga a skončete třeba u "Jagged Little Pill" Alanis Morissette. Tato muzikantská legenda se ovšem věnuje i svým vlastním projektům. Tím posledním je Liquid Quartet, v němž se k němu připojil bubeník Abe Laboriel Jr (Paul McCartney), basista Jimmy Johnson (Allan Holdsworth) a kytarista a zpěvák David Frazee (Burning Water). Jak už napovídá název "Liquid Quartet Live", deset skladeb nechali muzikanti zaznamenat během koncertu v losangeleském Baked Potato Jazz Club v listopadu loňského roku. Ukázky mixu rocku, jazzu a blues si můžete vychutnat na YouTube kanálu labelu Mascot.


Ghost Liotta - Ghost Liotta
bandcamp / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální electronica / ambient / dark wave

Ghost Liotta - Ghost Liotta
Nemají web, nenajdete jejich facebook, do značné míry se věnují experimentální hudbě, a přesto si nedovolíme novou skupinu Ghost Liotta nezmínit. Sešli se v ní totiž aktuální koncertní bubeník The National James McAlister, spolupracovník Butche Walkera a Jamese Newtona Howarda kytarista Christopher Wray, kterého uslyšíte na deskách Son Lux, Courtney Love nebo Weezer, klávesista a kytarista Death Cab For Cutie Zac Rae a baskytarista a pianista Tenacious D John Spiker. Ačkoli obvykle působí v rockově laděných kapelách, v deseti skladbách od tohoto stylu naprosto uletěli k mixu elektroniky, ambientu a dark wave. Do těžkých a temných nálad se můžete ponořit na jejich bandcampu .


The Waterboys - Good Luck, Seeker (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

The Waterboys - Good Luck, Seeker
The Waterboys jsou právem označováni za jednu z nejkreativnějších, opěvovaných a vůbec velice šikovných skupin současné populární scény za posledních čtyřicet let. Toto léto navíc ozdobí jejich čerstvá deska "Good Luck, Seeker", která vychází rok po kritikou opěvované kolekci "Where The Action Is". Do jaké škatulky ji zařadit, je docela obtížné; balancuje totiž na hraně psychedelického soulu, trancu a i punku. Na stránkách roughtrade.com najdete klip ke kousku "Dennis Hopper". Co na něj říkáte?


Lecrae - Restoration (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: křesťanský rap

Lecrae - Restoration
O tom, že spojení rapu a křesťanské hudby není jen možné, ale může být i úspěšné, nás v poslední době přesvědčuje nejen Kanye West, ale od roku 2004 i rapper z Houstonu Lecrae. Dvojnásobný držitel Grammy nám to dokazuje i na svém jubilejním desátém albu "Restoration", na nějž zařadil celkem čtrnáct skladeb. Na jejich produkci se podílel početný tým, složený především z jeho dlouholetých spolupracovníků jako Alex Medina, Danny Majic, DJ Frank E, Taylor Hill a GAWVI a k nim se tentokrát připojili například i Lasanna "Ace" Harris a 30Roc. Nechybí ani několik hostů, třeba John Legend, Jozzy, BJ The Chicago Kid, Gweb Bunn, DaniLeigh, YK Osiris či Marc. E Bassy. Výsledek Lecrae prezentuje na YouTube. Titul doprovází také jeho kniha.


Unleash The Archers - Abyss (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Sons Of Apollo - MMXX
Unleash The Archers na své nové desce "Abyss" berou posluchače do nezapomenutelné powermetalové říše. Nahrávka vychází po kratším než ročním rozestupu od posledního EP "Explorers" a v pořadníku plnohodnotných alb se pyšní pořadovým číslem pět. Hudební fanoušci se mohou těšit celkem na deset skladeb, které tematicky navazují na předchozí dílko z roku 2017 "Apex". Na natáčení nedohlížel nikdo jiný než na slovo vzatý odborník Jacob Hansen. Pro ukázku v podobě klipu k titulní skladbě alba navštivte YouTube.com.


Tip týdne

Christopher Tin - To Shiver The Sky (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: současná vážná hudba

Christopher Tin - To Shiver The Sky
Christopher Tin byl do jisté doby známý především coby skladatel filmové hudby, avšak poté, co za nahrávky "Baba Yetu" a "Calling All Dawns" obdržel Grammy, začal být vnímaný spíše jako autor současné vážné hudby. V nastoleném trendu pokračuje i na svém třetím písňovém album "To Shiver The Sky", které je koncepčním dílem. V celkem jedenácti kompozicích totiž sleduje cestu člověka ve snaze pokořit oblohu a každá z nich je věnovaná některé historické osobě, kterou představuje jako autora myšlenky. Mezi jmény jsou Leonardo Da Vinci, Hildegard Von Bingen, Ovidius, Dante Alighieri, Mikuláš Koperník, Jules Verne, Ferdinand Von Zeppelin, Amelie Earhart, Jurij Gagarin a John F. Kennedy. Při nahrávání mu sekundovali britský Royal Philharmonic Orchestra, sbory ModernMedieval, Tha Assembly, dívčí sbor Pembroke College a samozřejmě i členové Královské opery. Coby sólisté si v některých skladbách zazpívali Danielle de Niese a Pene Pati. Výsledek uslyšíte a uvidíte na Tinově YouTube kanálu.


Josh Turner - Country State Of Mind (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Josh Turner - Country State Of Mind
Tim McGraw nebude jediným představitelem country, kterého vám tento týden představíme. Zatímco manžel Faith Hill představuje spíše moderní pojetí stylu, Josh Turner se hlásí k tomu tradičnímu, které má stále řadu příznivců. Své osmé album "Country State Of Mind" pojal jako poctu klasickým countryovým hitům a jejich autorům jako Johnny Cash, Wylon Jennings, obou Hanků Williamsových, Alana Jacksona či Krise Kristoffersona, který se k Turnerovi připojil i ve studiu. A nebyl zdaleka sám. Dalšími velmi slavnými hosty byli John Anderson, Allison Moorer, Randy Travis a k nim přibyli již o něco mladší Chris Janson, Maddie & Tae a Runaway June. Tímto setkáním generací pochopitelně žije hudebníkův YouTube kanál.


Maya Hawke - Blush (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / rock / šanson

Maya Hawke - Blush
Americká herečka a zpěvačka Maya Hawke se stala celebritou de facto už před svým narozením. Její matkou je totiž Uma Thurman a otcem Ethan Hawke. Není tedy divu, že šla ve stopách svých rodičů a i my jsme ji mohli vidět ve snímku "Tentkrát v Hollywoodu" nebo ve třetí řadě seriálu "Stranger Things". Teď se absolventka londýnské Královské akademie dramatických umění a Juliardu pustila také do hudby, a to rovnou společně s americkým muzikantem Jessem Harrisem, jehož můžeme znát ze spolupráce s Norah Jones, Melody Gardot, Madeleine Peyroux, Nikki Yanofsky a Lizz Wright. Společnými silami dali pro její debut "Blush" dohromady dvanáct songů, a jak uslyšíte na bandcampu zpěvačky, kombinují folk a rock s příchutí šansonu.


Anna Känzig & Tobey Lucas - Two Of A Kind (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / americana / country

Anna Känzig & Tobey Lucas - Two Of A Kind
Jsou to už čtyři roky, co jsme vám poprvé představili Annu Känzig, a nyní se tato švýcarská zpěvačka vrací s druhým albem. Pomohl jí s ním její krajan Tobey Lucas. V deseti písničkách se tak potkává její pop s evropským pojetím americany a country jejího partnera. O to, aby ono prolnutí stylů znělo lahodně, se postaral producent Georg Schlunegger. Zda se mu vše povedlo, zjistíte na společném VEVU obou protagonistů.


Bent Arcana - Bent Arcana (Bertus)
bandcamp / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: fusion jazz / experimentální hudba / krautrock

Bent Arcana - Bent Arcana
Projekt Bent Arcana je něco podobného jako již dnes zmíněné uskupení Ghost Liotta. Jeho hlavní postavou je americký multiinstrumentalista a člen Thee Oh Sees John Dwyer a k němu přibyli kytarista Kyp Malone z TV On The Radio, který zde ale dostal na starosti modulové syntetizátory, kytarista Marcos Rodriguez, bubeník Ryan Sawyer, basista Sunwatchers Peter Kerlin, saxofonista Joce Soubiran, perkusista Andres Renteria (José González, Flying Lotus), houslistka Laena Geronimo (John Frusciante, Ty Segall), další člen Osees klávesák Tom Dolas a konečně saxofonista Brad Caulkins. Ačkoli by se z tohoto výčtu dalo hádat, že se společně budou pohybovat na pomezí garage a indie rocku, pravda je zcela někde jinde. Jak zjistíte na jejich bandcampu, v šesti skladbách vzdávají hold sedmdesátkovému fusion jazzu Milese Davise a také krautrocku a kapelám, jako jsou Can a Kraftwerk.


Kree Harrison - Chosen Family Tree (One Vision Music Group)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / blues / folk / soul

Kree Harrison - Chosen Family Tree
Americká zpěvačka Kree Harrison na sebe upozornila ve dvanácté řadě American Idol, kde v samotném finále nestačila pouze na vítězku Candice Glover. Už během soutěže se profilovala směrem ke country, a tak není divu, že do tohoto stylu zamířila i po soutěži, ačkoli se nebojí kombinovat tento žánr i s blues, folkem či soulem. "Chosen Family Tree" je jejím druhým albem a vzhledem k tomu, že se na scéně pohybuje již delší dobu, během níž se seznámila se spoustou hudebníků, vypomohli jí na něm například Chris Stapleton, Liz Rose, Trent Dabbs a další. Mezi původní skladby zařadila i coververzi "Mother" Johna Lennona, jako poctu její matce, která zemřela před deseti lety při autonehodě. Vedle jejího vokálu uslyšíte i Johna Osborna z Brothers Osborne. Ukázky najdete na jejím YouTube.


V krátkosti

  • Alex The Astronaut - The Theory Of Absolutely Nothing (Warner Music)
    Australská písničkářka Alexandra Lynn kombinující folk s popem a elektronikou se po dvou EP a jednom živáku propracovala také k plnohodnotnému debutu. Seznámit se s ní můžete na jejím YouTube profilu.
  • Dan Croll - Grand Plan (Bertus)
    Své třetí album vydává talentovaný anglický indie popový hudebník, který studoval v Liverpoolu na hudební škole založené Paulem McCartneym. Jak uslyšíte na jeho YouTube profilu, tentokrát zůstává spíše ve folkovém ladění jemně okořeněném psychedelií.
  • The Front Bottoms - In Sickness & In Flames (Warner Music)
    Pro někoho bude spojení folku a punku znít divně, ale pro duo z New Jersey je realitou již od roku 2006. Pro svoji pátou desku nachystali celkem dvanáct songů a vy je uslyšíte na jejich YouTube kanálu.
  • Chelsea Cullen - I Am Woman (soundtrack) (Sony Music)
    Nový biografický snímek zachycuje život a kariéru v Austrálii narozené zpěvačky Helen Reddy. Ačkoli její postavu ztvárnila Tilda Cobham-Hervey, písničky pro film nazpívala australská písničkářka Chelsea Cullen. Na soundtracku, jehož ukázky nabízí například Supraphonline, jich najdete celkem jedenáct.
  • L.A. Witch - Play With Fire! (Bertus)
    Americké garage rockové dámské trio vydává své třetí album, na němž se rozhodlo hrát si s ohněm. Jak moc a že opět zavítaly i do oblasti psych rocku, zjistíte z devíti písniček, které členky nahrály na svůj bandcamp.
  • Lewis Del Mar - August (Bertus)
    Experimentální popové duo konečně navazuje na čtyři roky starý debut a vydává jeho následovníka. Patnáct písniček, jejichž ukázky uslyšíte na jejich soundcloudu, jim pomáhali tvořit producenti Andrew Maury (Post Malone, Lizzo, Shawn Mendes) a méně známý Casper Do It Again.
  • Guided By Voices - Mirrored Aztec (Bertus)
    Historie indie rockové formace z Daytonu v Ohiu sahá hluboko do osmdesátých let a na svém kontě má již přes třicet alb a jen na letošek chystají hned tři. Druhé z nich představují nyní a s ním bohatých osmnáct skladeb, které v ukázkách uslyšíte na jejich soundcloudu.
  • Nubya Garcia - Source (Universal)
    Anglická jazzová saxofonistka a flétnistka měla být jednou z účinkujících na slavném Glastonbury, nicméně i ona se mohla soustředit na přípravu druhého alba, na němž coby hosty přivítala La Perlu, Ms Maurice, Akaneyu, Cassie Kinoshi a Richieho Seiwrighta. Kompletní nahrávku uslyšíte na jejím bandcampu.
  • Old 97’s - Twelfth (Bertus)
    Ačkoli bývá americký kvartet nálepkovaný jako alternativní country, jak se přesvědčíte na bandcampu skupiny, dvanácté album pojali spíše rockandrollově. Dvanáct písniček jim opět produkoval čtyřnásobný majitel Grammy Vance Powell, který zlaté gramofonky získal za alba Jars Of Clay, The Raconteurs, Buddy Guye a Chrise Stapletona.
  • Tucker Beathard - King (Warner Music)
    Daleko countryověji naladěný je pětadvacetiletý muzikant z Nashvillu, který vydává svoji druhou desku. Většinu z třinácti písniček si napsal sám a ani on se rocku příliš nevyhýbá. Ověřit si to můžete na jeho YouTube profilu.
  • Siv Jakobsen - A Temporary Soothing (Bertus)
    Chybí-li vám zádumčivé seveřanky, pak tu máme pro vás druhé album rodačky z Osla, které pojmenovala "A Temporary Soothing". Dvanáct skladeb produkoval Chris Bond (Ben Howard, Nick Mulvey) a jak uslyšíte na jejím bandcampu, pojali je intimně a folkově.
  • Vita And The Woolf - Anna Ohio (Warner Music)
    Druhé album projektu americké indie popové hudebnice a producentky Jennifer Pague představuje fiktivní postavu, která je tak trochu špatná ale přitom silná a snaží se objevit samu sebe. Více informací a ukázky desíti skladeb prezentuje na svém bandcampu.
  • Ziminy - Love Language (Battle Creek)
    Dave Amezcua, kterého známé především coby baskytaristu a klávesáka Awolnation, připravil svůj zbrusu nový projekt, v němž v deseti písničkách prostřednictvím rocku, elektroniky, indie a synth popu zkoumá jazyk lásky. Co si pod tím představit, zjistíte na jeho YouTube profilu.
  • Chuck Prophet - The Land That Time Forgot (Bertus)
    Někdejší člen Green On Red se vrací po třech letech a dvanáct písní mu opět pomáhal složit klipschutz. Jak si můžete ověřit na jeho bandcampu, tentokrát se přiklonil více k alternativnímu rocku, americaně, roots rocku a indie.


Dále vychází:

47Soul - Semitics (Cooking Vinyl)
Ages - Uncrown (Mystic Production)
Atramentus - Stygian (Bertus)
Belzebubs - Pantheon Of The Nightside Gods (Sony Music)
Black Elephant - Seven Swords (Bertus)
Blues Pills - Holy Moly! (Mediabook) (Mystic Production)
Bob Moses - Desire (Bertus)
Brigitte Mena - Element ()
Brimstone Coven - The Woes Of A Mortal Earth (Bertus)
Bully - Sugaregg (Mystic Production)
Cytotoxin - Nuklearth (Mystic Production)
Dent May - Late Checkout (Bertus)
Desert Noises - Everything Always ()
Diesel Machine & - Evolve (Metalville Records)
Duckwrth - Supergood (Universal)
Eli Winter - Unbecoming (American Dreams Records)
Exotic Sin - Customer’s Copy (Bertus)
Expander - Neuropunk Boostergang (Mystic Production)
Front Bottoms - In Sickness & In Flames (Warner Music)
Future - High Off Life (Sony Music)
Girl Friday - Androgynous Mary (Bertus)
H.C. McEntire - Eno Axis (Bertus)
Haim - Women In Music Part III (Universal)
Humavoid - Lidless (Mystic Production)
Charli Xcx - How I'm Feeling Now (Warner Music)
Jamie Webster - We Get By (Bertus)
Jerry Joseph - The Beautiful Madness (Bertus)
John Beasley - Monk’Estra Plays John Beasley (Bertus)
Juni Ata - Saudade (Bertus)
Kid Dad - In A Box (Bertus)
Kill The Lights - The Sinner (Bertus)
KOJ - Home ()
Lewis - Son On The Floor (Sona Baby Records)
Liar, Flower - Geiger Counter (Bertus)
Logan Farmer - Still No Mother ()
Mad Max - Stormchild Rising (Mystic Production)
Mandy Barnett - A Nashville Songbook (Warner Music)
Matmos - The Consuming Flame: Open Exercises In Group Form (Bertus)
Mike Block - Guzo (Bright Shiny Things)
Mulatto - Queen Of Da Souf ()
Next Life - Guru Mediation (Bertus)
No Joy - Motherhood (Bertus)
Pat Keen - Cells Remain (Bertus)
Paul Molloy (Of The Coral) - The Fifth Dandelion ()
Point North - Brand New Vision ()
Psychlona - Venus Skytrip (Bertus)
Rey Pila - Velox Veritas ()
Sally Anne Morgan - Thread (Bertus)
Shitkid - 20/20 Shitkid (Bertus)
Shrapnel Storm - Shrapnel Storm (Music Kickup)
Sneaks - Happy Birthday (Bertus)
Spun Out - Touch The Sound ()
Stephen - Akrasia ()
Steven Adams And The French Drops - Keep It Light ()
The Cradle - Laughing In My Sleep (Bertus)
The Magic Gang - Death Of The Party (Warner Music)
The Tangent - Auto Reconnaissance (Sony Music)
Trummors - Dropout City (Bertus)
Turning Jewels Into Water - Our Reflection Adorned By Newly Formed Stars (Fpe Records)
Vicious Rumors - Celebration Decay (Mystic Production)
Voracious Scourge - In Death (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Ages - Uncrown (Mystic Production)
Alex The Astronaut - The Theory Of Absolutely Nothing (Warner Music)
Anthrax - Persistence Of Time (30th Anniversary Edition) (Bertus)
Atramentus - Stygian (Bertus)
Bent Arcana - Bent Arcana (Bertus)
Blackbear - Everything Means Nothing (Universal)
Blues Pills - Holy Moly! (Mystic Production)
Bob Moses - Desire (Bertus)
Bright Eyes - Down In The Weeds Where The World Once Was (Bertus)
Brimstone Coven - The Woes Of A Mortal Earth (Bertus)
Bully - Sugaregg (Mystic Production)
Cut Copy - Freeze, Melt (Bertus)
Dan Croll - Grand Plan (Bertus)
Death - Human (Mystic Production)
Death - Individual Thought Patterns (Mystic Production)
Death - Leprosy (Mystic Production)
Death - Scream Bloody Gore (Mystic Production)
Death - Spiritual Healing (Mystic Production)
Death - Symbolic (Mystic Production)
Death - The Sound Of Perseverance (Mystic Production)
Dent May - Late Checkout (Bertus)
Erasure - The Neon (Bertus)
Exotic Sin - Customer’s Copy (Bertus)
Front Bottoms - In Sickness & In Flames (Warner Music)
Future - High Off Life (Sony Music)
Girl Friday - Androgynous Mary (Bertus)
Guided By Voices - Mirrored Aztec (Bertus)
H.C. Mcentire - Eno Axis (Bertus)
Haim - Woman In Music Part Iii (Universal)
Charli XCX - How I'm Feeling Now (Warner Music)
Christopher Tin - To Shiver The Sky (Universal)
Chuck Prophet - The Land That Time Forgot (Bertus)
Incantation - Sect Of Vile Divinities (Mystic Production)
Jamie Webster - We Get By (Bertus)
Jerry Joseph - The Beautiful Madness (Bertus)
John Beasley - Monk’Estra Plays John Beasley (Bertus)
Josh Turner - Country State Of Mind (Bertus)
Juni Ata - Saudade (Bertus)
Kid Dad - In A Box (Bertus)
L.A. Witch - Play With Fire! (Bertus)
Lewis Del Mar - August (Bertus)
Liar, Flower - Geiger Counter (Bertus)
Mad Max - Stormchild Rising (Mystic Production)
Mandy Barnett - A Nashville Songbook (Warner Music)
Maya Hawke - Blush (Bertus)
Michael Landau And The Players Club - Liquid Quartet Live (Bertus)
Naked Giants - The Shadow (Mystic Production)
Next LifeNubya Garcia#nubya-garcia## - Source (Universal)
Old 97’s - Twelfth (Bertus)
Pat Keen - Cells Remain (Bertus)
Sally Anne Morgan - Thread (Bertus)
Shitkid - 20/20 Shitkid (Bertus)
Siv Jakobsen - A Temporary Soothing (Bertus)
Sneaks - Happy Birthday (Bertus)
The Cradle - Laughing In My Sleep (Bertus)
The Killers - Imploding The Mirage (Universal)
The Lemon Twigs - Songs For The General Public (Bertus)
The Magic Gang - Death Of The Party (Warner Music)
The Tangent - Auto Reconnaissance (Sony Music)
The Waterboys - Good Luck, Seeker (Bertus)
Tim McGraw - Here On Earth (Universal)
Trummors - Dropout City (Bertus)
Unleash The Archers - Abyss (Mystic Production)
Vicious Rumors - Celebration Decay (Mystic Production)
Vita And The Woolf - Anna Ohio (Warner Music)
Voracious Scourge - In Death (Mystic Production)

EP:
112 - 112 Forever
Awich - Partition
Brontë Fall - Finishing School
Bryce Vine - Problems
Courtney Cole - Earthquake
Dylan Phillips (Of Half Moon Run) - Undercurrents
Idle Threat - Nothing Is Broken For Good
Imogen Clark - The Making Of Me
Indigos - Indigos
J. Vague - New Life
John Vanderslice - Eeeeeeeep
Johnny Ashby - In Bloom
Kate Bollinger - A Word Becomes A Sound
Killtarzen - The Goner
Maps - EP4
Masn - How To Kill A Rockstar
Only Now - Black Wind / Merciless Destiny
Race Bayon - EP 2
Rachel Angel - Highway Songs
Red Wanting Blue - The Peppermint Sessions (Blue Élan Records)
Reserving Dirtmaps - Another Disaster
Roomful Of Teeth - Just Constellations
Roomful Of Teeth - The Ascendant
Skyxxx - Madhouse
The Georgia Thunderbolts - The Georgia Thunderbolts
The King’s Pistol - Rip It Up
The Owl - Preludience And Exaltations
Theyrgy - Exit Strategies
Thousand Below - Let Go Of Your Love
Wafia - Good Things
Zeb Samuels - Vibration Exploration

Reedice:
Anthrax - Persistence Of Time (30th Anniversary Edition) (Bertus)
Guided By Voices - Alien Lanes (25th Anniversary Reissue) (Bertus)
Primal Fear - 16.6 (Before The Devil Knows You're Dead) (Mystic Production)
Primal Fear - Live In The USA (Mystic Production)
Primal Fear - New Religion (Mystic Production)
Primal Fear - Unbreakable (Mystic Production)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY