Deep Purple se vetřeli mezi rapové hvězdy, Viktora Sheena z čela žebříčku ale nesesadili

19.08.2020 14:31 - Josef Martínek | foto: Edel Music

Ani tento týden se vítězové českých hitparád nezměnili. Ava Max dovršuje s "Kings & Queens" zlatý hattrick v rádiích, Viktor Sheen už si v albovém žebříčku připisuje triumf s pořadovým číslem dvacet jedna. Nejúspěšnější novinku obstarali veteráni Deep Purple - s "Whoosh!" startují na dvojce.
Ava Max - Kings & Queens
© facebook interpreta
RÁDIA - Ava Max ani napotřetí nenašla přemožitele, s "Kings & Queens" tak opět vévodí rádiovému žebříčku. Její průlomový singl "Sweet But Psycho" triumfoval začátkem loňského roku celkem pětkrát, takže v této statistice už se mu současný hit pozvolna přibližuje. Kromě České republiky se s ním Amanda Koci podívala na piedestal také v Polsku nebo ve Švýcarsku, na nejsledovanějších trzích to ale taková sláva nebyla - v USA ani Velké Británii zatím na výsledek v top 10 nedosáhla.

Komentovat vývoj v první desítce tento týden nemá příliš smysl. Mnoho se toho nezměnilo. Až do pátého místa je pořadí stejné jako minule - druhý tedy zůstává Saint Jhn s "Roses" a bronzový post si opět přisvojil Ray Dalton s "In My Bones". Z top desítky nikdo nevypadl, a tudíž do ní ani nikdo nový nevstoupil.

Co se novinek týče, je to bohužel podobná bída. Do elitní stovky se probojovala jen jedna - a to až na devadesátou třetí příčku. Eva Burešová, známá ze show Tvoje tvář má známý hlas a aktuálně jako hvězda seriálu "Slunečná", se spojila s Markem Lamborou, svým hereckým partnerem ze zmíněné televizní romance. "Píseň kovbojská" má nalákat k jejímu sledování. Není přitom žádným tajemstvím, že se jedná o předělávku hitu Michala Hrůzy a Lenky Dusilové.

Doufejme, že příští týden budou dramaturgové ve vyhledávání nové hudby akčnější. Vždyť okurková sezóna pomalu končí a mnozí interpreti už nyní singlovými ochutnávkami lákají na své podzimní desky.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ava Max - Kings & Queens
  2. Saint Jhn - Roses
  3. Ray Dalton - In My Bones
  4. Chinaski - Kapradí
  5. The Weeknd - Blinding Lights
  6. Topic - Breaking Me
  7. Kryštof - Hned teď (Pojď být světlometem)
  8. Robin Schulz feat. Alida - In Your Eyes
  9. Lewis Capaldi - Before You Go
  10. Mirai - Yahoda


Viktor Sheen - Černobílej svět
© facebook interpreta
ALBA - K dalšímu prvenství Viktora Sheena v albovém žebříčku už se těžko hledají slova. O jeho bestselleru "Černobílej svět" píšeme v komentáři od loňského června týden co týden, takže pravidelní čtenáři již jistě vědí, o jak mimořádně populární nahrávku jde.

Alespoň částečně dokázali hiphopový blok na nejvyšších příčkách rozbít Deep Purple. Britští hardrockoví velikáni hrají už přes padesát let, a přestože jasně patří mezi takzvané dinosaury žijící hlavně z minulých úspěchů, na vydávání nové hudby zdaleka nerezignovali. Tři roky po předešlé řadovce "Infinite" přišli s novinkou "Whoosh!". Druhá pozice svědčí o tom, že fanoušci jim zůstávají věrní.

Na bronzový stupínek si lehce polepšil Ektor s aktuální studiovkou "Original". Na čtyřce odstartoval zástupce slovenského rapu, který si říká Gleb. Tento interpret se podobně jako vítězný Sheen narodil na východě Evropy - pochází z Ruska. Sám sebe nepovažuje za klasického rappera, protože čerpá inspirací v žánrech, jako jsou drum 'n' bass nebo grime. Nové EP se jmenuje "Leto v kufri".

Další změny v první desítce jsou spíše odrazem vstupu dvou zmíněných novinek do pořadí. Robin Zoot se propadl právě o dvě příčky, s kolekcí "Pouzar" padá na číslo pět. Lehce si pohoršili také Harry Styles a Juice Wrld. Naopak The Weeknd, Mirai a Dua Lipa dokázali své postavení na chvostu elitní společnosti uhájit.

V dalších patrech stomístného žebříčku už nalezneme jen jednu novinku. Kompilace "Nejkrásnější country dueta" obsahuje celou řadu spojení známých jmen. Zpívají na ní například Michal Tučný, Waldemar Matuška, Pavel Bobek, Věra Martinová nebo Marie Rottrová. V prvním týdnu je z toho devadesátá příčka.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Černobílej svět
  2. N Deep Purple - Whoosh!
  3. Ektor - Original
  4. N Gleb - Leto v kufri
  5. Robin Zoot - Pouzar
  6. Harry Styles - Fine Line
  7. Juice Wrld - Legends Never Die
  8. The Weeknd - After Hours
  9. Mirai - Arigató
  10. Dua Lipa - Future Nostalgia

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 33. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY