R3hab znásilnil Nirvanu. V klipu ke "Smells Like Teen Spirit" je ztracený stejně jako jeho verze legendárního songu

18.08.2020 15:03 - David Věžník | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Musíme se s tím smířit - doba, v níž jsme my, zástupci starších ročníků vyrůstali, je oficiálně retro, a je tudíž stejně lákavá k rehabilitaci, jak lákavé byly sedmdesátky a osmdesátky právě v časech našeho mládí. A tak zatímco my jsme na prvních dětských diskotékách hopkali na předělanou Cyndi Lauper, dnešní děcka skáčou na kvazi fresh verze Eiffel 65, Galy nebo... nebo, ku*va, Nirvany.

Ano, spaste svoje duše - na světě je nyní EDM variace na "Smells Like Teen Spirit". Na svědomí ji má marocký DJ a producent R3hab, a protože neumí zpívat, přizval si na pomoc svého vlastního Kurta. Tím se stala australská zpěvačka (sic!) Amba Shepherd, jejíž hlas příznivci žánru dobře znají ze spolupráce s R3habovým nizozemským kolegou Hardwellem a jejíž křehounký projev zde má nahradit Cobainovo nesmrtelné vyřvávání.

A je to fakt sra*ka, #sorryjako.

Tento text by měl být primárně o klipu, který tohle antidílo doprovází do světa, ale protože jsme v pandemii, jsou v něm jen archivní obrázky z DJových dřívějších vystoupení doplněné o záběry na něj samotného, an, ztracen, bloudí ulicemi. Není o čem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY