Do kin míří dokument "Tempos" - otevřená výpověď Rytmuse o budování česko-slovenské hiphopové scény

15.08.2020 13:23 - Tisková zpráva | foto: Filip Nagy

Unikátní pohled na hiphop na Slovensku i v Česku exkluzivně přináší celovečerní hudební dokument "Tempos". Nejznámější slovenský rapper Patrik Rytmus Vrbovský v něm odhaluje svou třicetiletou kariéru, vzpomíná na své vzestupy a pády a mapuje počátky a postupné formování československé hiphopové scény. Dokument předkládá unikátní archivní záběry i výpovědi, které se doposud nikde neobjevily. Chybět nebudou ani přední osobnosti slovenského a českého hiphopu jako taneční legenda Fredy Ayisi, členové Kontrafaktu, DJ Wich, Indy a další. Premiéru do českých kin 17. září přináší Bontonfilm.

"Tempos", který vznikl v produkci Red Bullu a produkční společnosti Toxpro, je moderní hudební dokument. Jeho hlavním aktérem je slovenský rapper Rytmus, který otevřeně vypráví svůj příběh o cestě za snem, ambicích, překážkách, nepochopení od svých nejbližších i svého okolí, překračování hranic, spolupráci s rappery a celé třicetileté historii hiphopové scény na Slovensku i v Čechách.

Sám Rytmus o něm říká: "Nejde o žádný rodinný medailonek o mém původu a ztraceném biologickém otci. Je to o mých třiceti letech v rapu. Staré záběry, které dosud nebyly zveřejněné, moje hudební kariéra zmapovaná úplně od nuly až po to, kým jsem dnes. Prohry, výhry a fakta. I když mě okolí málokdy pochopilo, tak jsem si vždy šel sobecky za svým cílem. Byly to tři dlouhé dekády kráčení proti proudu. Jediné, co jsem chtěl, bylo uznání. A respekt."

Aktuální informace k projektu můžete sledovat zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY