hodnotí Vypsaná FiXa známého herce ve svém hitu - musicserver.cz">

"Ivan Trojan, tak to jde," hodnotí Vypsaná FiXa známého herce ve svém hitu

19.08.2020 13:14 - Hana Bukáčková | foto: archiv kapely

Ivan Trojan je nejenom oblíbený a hojně obsazovaný český herec, ale i písnička od pardubické Vypsané FiXy, jejíž čerstvý videoklip přichází v poměrně krátkém období po loutkovém "Izit láv". Song pochází z alba "Kvalita", které muzikanti vydali vloni na podzim.

Klip natočil opět basák Mejn. "Díky jeho aktivitě, kterou provozuje úplně zadarmo, můžeme stále propagovat naši nejnovější desku a v neposlední řadě náhradní šňůru. Ta je pro nás moc důležitá, protože bez nich by kapela nepřežila. Na klipy nemáme peníze už vůbec, protože jsme celej budget našeho labelu vrazili do nový desky a dodávky, kterou jsme koupili týden před uzavřením všeho," komentuje aktuální dění frontman Márdi.

K samotnému vizuálnímu zpracování dodává: "Natáčení bylo velice zajímavé, protože proběhly celkem bizarní příběhy. Měli jsem se sejít brzo ráno na kopci nad vesnicí Vápenný Podol, kde žije náš bubeník Pítrs. Bohužel náš kytarista Mejla někde pařil a zaspal. Tudíž jsme museli změnit celej děj." Snímek vypráví příběh. "Je o borcovi z kapely, kterej je v karanténě, a protože je velký fanoušek IvanaTrojana, tak se zbytek party dohodne, že mu nahraje píseň 'Ivan Trojan', aby měl radost. Na natáčení, ale dorazí pouze dva. Třetí zbývající člen bohužel zaspí a má divoké sny. Karanténový zajatec je v euforii a má radost. Jeho parťáci na něj myslí a dávají mu najevo, že je pro ně důležitý," popisuje zpěvák a doplňuje: "Krom toho, že Mejla, kterej zaspal, vytvořil postavu, která v klipu opravdu zaspí, tak nastalo ještě několik dalších problémů. Na louce jsem dostal alergický šok z pylů a bubeník ztratil důležitej zamykací bezpečnostní čip, kterej se na konci zázračně našel a jeho předání je vidět i úplně na konci klipu."

Na klipu je pár detailů, které stojí za pozornost. Budík Mejlovi ukazuje čas 19:82, displej telefonu ukazuje jako telefonního operátora VypsanafixaCZ, což z dálky může připomínat Vodafone. Místo portrétu prezidenta Zemana visí Mejnovi na zdi podobizna Trojana. Kdo by čekal cameo samotného herce, má smolíka. Přesto je tento výsledek dobrých náhod povedený.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY