Superskupina The Jaded Hearts Club se v klipu "Reach Out I'll Be There" snaží zabavit i během domácí izolace

12.08.2020 15:29 - Ondřej Kocáb | foto: www.thejadedheartsclublive.com

The Jaded Hearts Club chystají na říjen debutovou desku. Nahrávka nazvaná "You've Always Been Here" nabídne spojení osobností známých z kapel jako Muse, Blur, Jet nebo The Last Shadow Puppets. Čerstvou ukázkou toho, na co se můžeme na podzim těšit, je cover "Reach Out I'll Be There" původně od amerických Four Tops.

Superskupina vznikla v roce 2017 a na kontě má zatím pouze pár vystoupení. Setlist původně tvořily převážně předělávky Fab Four, později se však začaly přidávat další a další od umělců jako Marvin Gaye, Peggy Lee nebo Isley Brothers. O natáčení se trochu blíže rozpovídal Matt Bellamy: "Jamie a já jsme si mnohokrát volali a dávali dohromady nápady, jak něco podniknout během karantény. Pak jsme jednoho dne narazili na legendární vystoupení Four Tops v Paříži. Jejich 'Reach Out' se nás svojí čirou radostí a povznášející energií hluboce dotkla. To bylo přesně to, co jsme v těch temných týdnech potřebovali, a následně jsme se rozhodli udělat cover s kapelou rozprostřenou do třech různých států."

Bellamy tentokrát není frontmanem, užívá si pouze baskytary a občas doprovodných vokálů. V tomto singlu se mikrofonu ujímá především Nic Cester. V klipu postupně vidíme všechny členy (v sestavě jsou ještě kytaristé Graham Coxon a Jamie Davies, bubeník Sean Payne a další vokalista Miles Kane, tentokrát s tamburínou). Každý pohled pochází z jiného místa. Dohromady však vytváří slušný obrázek formace s ohromným talentem, navíc se dočkáme i pěkných záběrů na přihlížející Cesterovy sousedy na dalších balkónech, kteří se postupně zapojí jak tancem, tak zpěvem.

Album vyjde 2. října na labelu Infectious Music a nabídne těchto jedenáct předělávek již dávno zapomenutých hitů: We'll Meet Again, Reach Out I'll Be There, Have Love Will Travel, This Love Starved Heart Of Mine (It's Killing Me), Nobody But Me, Long And Lonesome Road, I Put A Spell On You, Money, Why When The Love Is Gone, Love's Gone Bad, Fever.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY