Na trh přichází další taneční kompilace. O první díl "Pure Progressive" se postaral Orkidea

16.07.2020 17:53 - Jaromír Koc | foto: Black Hole Recordings

Vzhledem k tomu, že poslední měsíce byly nakloněny tomu, aby hudebníci a producenti věnovali čas nové tvorbě, přinese následující období nejen spoustu neplánovaných studiových alb, ale zároveň i mnoho DJských kompilací. Ta první, která vznikla velmi spontánně, vyjde již 17. července a postaral se o ni finský elektronický mág Tapio Hakanen, vystupující pod uměleckým jménem Orkidea.

Pure Progressive Vol. 1 - Mixed by Orkidea
© Black Hole Recordings
Za celým projektem stojí vlastně i britský DJ a producent Solarstone. Ten je majitelem labelu Pure Progressive, který do světa vypouští ty nejnovější kousky z ranku progresivního trancu. Trvalo to třicet měsíců a vydavatelství si mohlo připsat první stovku singlů. A to je dostatečný důvod toto kulaté číslo oslavit novou kompilační řadou s jasným názvem "Pure Progressive".

A protože zmiňovaný Brit v současné době pracuje na svém vlastním projektu, požádal o namíchání výběru právě svého finského kolegu. Dvaačtyřicetiletý producent své dílo rozdělil na dvě části. První je čistě autorská, obsahuje tedy výhradě songy a remixy z dílny rodáka z Helsinek. Druhý disk je již klasickým DJským setem a přináší čtrnáct aktuálních progresivních tracků jiných trancových umělců.

Díky velké popularitě tohoto stylu v posledních letech je vydání "Pure Progressive Vol. 1 - Mixed by Orkidea" spojeno s velkým očekáváním, čehož si jsou vědomi i oba výše uvedení spoluautoři. Možná proto zveřejnili více než pětiminutový trailer, který poodkrývá, na co se fanoušci mohou těšit. Pokud byste poté měli zájem si celý titul poslechnout či objednat fyzické nosiče, stačí kliknout na tento link. Jestliže raději nakupujete v tuzemských obchodech a nevadí vám čekat, vězte, že koncem července se titul dostane i k nám.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY