Bring Me The Horizon to ve snímku "Parasite Eve" vidí se světem bledě

30.06.2020 13:12 - Ondřej Hricko | foto: facebook Bring Me The Horizon

Populární parta Bring Me The Horizon se po krátkém čase znovu připomíná. Po rok a půl staré desce "Amo" a hudebním experimentu "Music to listen..." z konce uplynulého roku se nyní vrací s novým, tematicky příhodným singlem "Parasite Eve". Ten vznikl v rané fázi pandemie, v době karantény, a není tak o ničem menším než o konci lidstva. Oliver Sykes a jeho kámoši nám servírují dystopický scénář, kterému dominují již tradiční elektronické prvky i rockové kytary.

Skladbu otevírá sborem zpívaný úryvek bulharské lidové písně "Ergen Deda". Na něj navazuje robotický ženský hlas: "Zůstaňte v klidu / Konec přišel / Nemůžeme vás zachránit / Užijte si jízdu." Bring Me The Horizon jsou evidentně plni optimismu, naštěstí svou frustraci nasměrovali správným směrem a nahráli hitovou pecku v duchu své současné tvorby.

Také trikový klip v režii lídra formace rozhodně stojí za pozornost. Mix futurismu, anime a sci-fi poetiky v divákovi vzbuzuje obstojný klaustrofobický efekt.

Novinka "Parasite Eve" je první návnadou na připravované čtyři (!) nahrávky, které by měly vyjít během následujícího roku pod všeříkajícím názvem "Post Human". Každá z nich by prý měla být zvukově odlišná. Máme se evidentně na co těšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY