Bush vydají desku "The Kingdom" v červenci

25.06.2020 17:04 - Ondřej Hricko | foto: facebook Bush

Bush - The Kingdom
© facebook interpreta
Očekávané osmé album londýnské kapely Bush mělo vyjít už v květnu, kvůli pandemii se však formace sdružená kolem lídra Gavina Rossdalea rozhodla termín posunout až na 17. červenec. Nástupce tři roky staré desky "Black and White Rainbows" bude obsahovat dvanáct písní, včetně již vypuštěných singlů "Bullet Holes" a "Flowers on a Grave". První zmiňovaný proslul jako součást soundtracku k oceňovanému akčnímu snímku "John Wick 3".

"Jsme na 'The Kingdom' opravdu hrdí," říká zpěvák, kytarista a výhradní autor Bush Gavin Rossdale a dodává: "Je to, jako by nás všechny cesty za posledních několik let vedly k tomuto bodu." Album by dle jeho slov mělo hudebně navazovat na předchůdce, ale zároveň znít rozzlobeně. Texty prý budou tematicky náročnější. Připomeňme, že Rossdale se na předchozím počinu vyrovnával s rozvodem se svou manželkou, zpěvačkou Gwen Stefani, s níž byl ženatý od roku 2002.

Kapela Bush vznikla v roce 1992 a hudebně navazovala na tehdy populární grunge. Povedený debut "Sixteen Stone" vyšel v roce 1994. Následovaly další tři nahrávky, v roce 2002 skupina oznámila konec. Z něj se stala pouze osmiletá pauza, ale ze zakládajícího kvarteta zbyli pouze Rossdale a bubeník Robin Goodridge, jehož vloni nahradil Nik Hughes. Kromě nich aktuální sestavu tvoří ještě kytarista Chris Traynor a basák Corey Britz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY