Dan Croll objevuje na "Honeymoon" své písničkářské kořeny

04.06.2020 12:15 - Dan Hájek | foto: Max Knight

"Grand Plan" - tak se bude jmenovat třetí studiovka anglického sympaťáka Dana Crolla. Ten svou rodnou domovinu před časem vyměnil za průzkum zcela nových míst a ze zážitků se nyní vyzpívává v čerstvých skladbách. Z připravované kolekce jich uvolnil už osm. Jednou z prvních byla kráska "Stay In L.A.", nejmladšími přírůstky je pak dvojice "So Dark" (jež může některým připomenout rukopis Peter Bjorn And John) a "Honeymoon".

Dan vystudoval Liverpool Institute for Performing Arts, kterou v roce 1996 založil Paul McCartney, a ve své hudbě kombinuje elektroniku s folkem, popem a rockem. Jeho debut vyšel v roce 2014 a dostal jméno "Sweet Disarray", tři roky nato na něj navázal vyzrálý počin "Emerging Adulthood". Muzikant se poté přestěhoval do Ameriky, připravovaná deska se tak už natáčela v Richmondu ve Virginii ve společnosti zcela nových hudebníků. V aktuálních skladbách je pak patrný příklon k akustice a americkému pojetí písničkářství. "So Dark" je posmutnělou vzpomínkou na domov a typický britský humor, kterého se Crollovi za velkou louží příliš nedostává. V "Honeymoon" se naopak zamýšlí nad pocity naděje, které přetrvávají, ať se děje, co se děje.

"Grand Plan" vyjde v pátek 21. srpna a přinese tucet písniček v tomto pořadí: Yesterday, Stay In L.A., Rain, Actor With A Loaded Gun, Grand Plan, Work, So Dark, Honeymoon, Hit Your Limit, Coldblooded, Surreal, Together. Kolekce vyjde na CD i LP a dá se objednat v různých balíčcích (třeba s trikem, kšiltovkou nebo sadou pohlednic) v hudebníkově oficiálním shopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY