Vesna v době sucha přichází s osvěžující "Vodou"

29.05.2020 08:03 - Hana Bukáčková | foto: Milan Vopálenský

Dívčí kapela Vesna představila videoklip k novému singlu "Voda" z chystané podzimní desky. Opustila téma bohyní a i hudebně se posouvá trochu jinam. Lidové zpívánky převlékla do mainstreamovějšího kabátku, ale stále slušivého a dobře střiženého. Skladbu plnou popěvků hoja hoja produkoval Dalibor Cidlinský, s nímž dámy nahrají i celé album.

"Když jsem píseň psala, netušila jsem, jak moc aktuální to téma bude. Tento rok jsme jako planeta čelili požárům, koronavirové pandemii a teď se dozvídáme, že naše podzemní vody jsou v kritickém stavu. Planeta Země vysílá varování a je čím dál jasnější, že lidstvo bude muset svůj přístup změnit. Vznikla před rokem, kdy jsem ve svém životě prožívala příliv pozitivní energie. Píseň mi pomohla překlenout se přes problémy, které jsem řešila. Představovala jsem si, jak voda, stejně jako láska, smyje všechno naše trápení a rány," vysvětluje pointu songu jeho autorka Patricie.

Videoklip se točil v jednom zahradnictví, lomu Marokánka a v okolí Hradce Králové. Režíroval jej Martin Šesták, kameru držel v rukách Chaply RZBLZ. Houslistka Bára Šůstková dodává: "Na scénáři a vizuální stránce klipu jsme pracovaly společně s mou sestrou Terezou, která se často stará o kostýmy a scénografii naší kapely. V klipu můžete objevit dívčí fantazii, naději pro nový život, čistotu dětské duše, starost o přírodu, nelhostejnost a mnoho dalšího." Výsledek je líbivý, povedený a má jasné poselství.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY