Lana Del Rey vydá v září nové album. Na Instagramu se ostře pustila do haterů

23.05.2020 08:29 - Simona Knotková | foto: Mat Hayward

Od vydání poslední desky Lany Del Rey "Norman Fucking Rockwell!" neuběhl ještě ani rok, ale zpěvačka už nyní dokončuje další kolekci. Jak informuje jeden z jejích posledních instagramových příspěvků, sedmá studiová nahrávka "White Hot Forever" vyjde 5. září. Toto prohlášení však zastínil delší výlev, ve kterém se Lana obrací k řadám kritiků.

Ti hudebnici už léta vyčítají, že ve své tvorbě idealizuje patologické vztahy, ve kterých je žena emocionálně či fyzicky zneužívána mužem. "Kulturní otázka: Když teď mají Doja Cat, Ariana, Camila, Cardi B, Kehlani, Nicki Minaj a Beyoncé na prvních příčkách songy o tom, jak jsou sexy, nic na sobě nemají, šu*ají, podvádějí a tak dál, můžu prosím znovu zpívat o tom, jak se cítím nádherně, když jsem zamilovaná, i když vztah není dokonalý, nebo jak tančím za peníze, aniž bych byla pranýřována za to, že romantizuji zneužívání? Už mám po krk toho, jak to o mně ostatní ženské skladatelky nebo alternativní zpěvačky říkají, přitom ve skutečnosti jsem jenom romantický člověk, který popisuje realitu těchto nezdravých vztahů," rozepsala se zpěvačka na sociální síti.

V minulosti se proti ní vymezila například Lorde. V rozhovoru se serverem The Fader prohlásila: "Je skvělá, ale myslím, že není v pořádku, aby mladé dívky poslouchaly takové ty zoufalé věci jako: 'Bez tebe jsem nic, neopouštěj mě.' Žádní mladí lidé by tohle neměli poslouchat." Slova chvály pro ni ve své biografii "Holka v kapele" neměla ani Kim Gordon. "Nemá ani tušení, co to skutečný feminismus je. Podle ní si žena může dělat, co chce, což v jejím podání znamená spát s odpornými starými chlápky nebo se nechat znásilnit skupinkou motorkářů," napsala.

"Nejsem antifeministka, ale ve feminismu musí být místo i pro ženy, které vypadají a chovají se jako já," vysvětluje Lana dále ve svém příspěvku."Ženy, které říkají ne, ale muži slyší ano. Ženy, které jsou nemilosrdně kritizovány za to, že jsou autentické a křehké. Ty, kterým jejich příběhy a hlas odebírají silnější ženy nebo muži, kteří ženy nesnášejí."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY