Platforma Song pro tebe slibuje, že složí písničku i o vás. Do tří týdnů bude hotová

20.05.2020 14:40 - Josef Martínek | foto: Song pro tebe

Zdá se, že mít písničku o svojí maličkosti nikdy nebylo jednodušší. Pandemie koronaviru v uplynulých měsících změnila tvář hudebního průmyslu. Pódia osiřela, a tak hudebníci hledají jiný způsob, jak mohou provozovat svoje řemeslo. Našli ho i strůjci projektu Song pro tebe.

Webová platforma vám umožní objednat si skladbu na míru od profesionálních muzikantů. Ti ji nahrají a nazpívají ve studiu přesně podle vašeho zadání. Manažer projektu se objednávky chopí do čtyřiadvaceti hodin. Do týdne můžete očekávat hotový text, který lze ještě po vašich připomínkách poupravit, do dalších čtrnácti dní se poté těšte na kompletní píseň.

"Současnou situaci jsme se pokusili pojmout jako příležitost, abychom veřejnosti nabídli nový typ vztahu mezi tvůrci a publikem. Zároveň je to pro nás výzva - už teď se nemůžeme dočkat, co všechno nám objednavatelé zadají. Čím originálnější zadání, tím lépe!" říká Jan Lstibůrek, skladatel a spolutvůrce Songu pro tebe.

Spolu s ním se budou na vzniku nových songů podílet například textař Robin Král, autor a multiinstrumentalista Tomáš Reindl nebo zpěváci Adam Koubek, Petra Páchová, Vanda Šípová či Karel Dvořák.

"Jsme moc rádi, že jsme se mohli s muzikanty spojit a podpořit myšlenku kvalitní hudby pro každého a na míru. Nápad sice vznikl v době tzv. celostátní karantény, nicméně věříme, že projekt bude žít dál i po skončení epidemie. V podstatě nám nedávná situace dala příležitost vstoupit na neorané pole hudebního průmyslu," dodává Tomáš Balík ze společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak, která platformu zaštítila.

Ukázkový song "Něco si přej" si můžete přehrát níže a na závěr už zbývá dodat jen cenu. Základní balíček vás přijde na 9 900 Kč, přiobjednat si lze i další služby, včetně třeba natočení videoklipu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY