United Islands of Prague budou

19.05.2020 09:49 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

V září 2020 v Praze proběhne sedmnáctý ročník festivalu United Islands of Prague. I přes současné nepříznivé podmínky se organizátoři rozhodli akci zorganizovat, i když v jiné podobě, než jsou její návštěvníci zvyklí. Cílem festivalu je znovu nastartovat českou kulturní scénu.

Festival dlouhodobě nabízí návštěvníkům pečlivě vybraná multižánrová vystoupení na různých místech v Praze a to nejen z tuzemské, ale i ze zahraniční scény. Ani letos tomu nebude jinak, ačkoliv forma bude muset být přizpůsobena aktuálním vládním opatřením. Producenti festivalu David Gaydečka a Martin Voňka se shodují: "Chceme zůstat pozitivní a nenechat se strhnout vlnou negativní energie, která se kolem kulturních akcí nahromadila. Situaci bereme jako výzvu a možnost otestovat vlastní limity, získat zkušenost do budoucna a naučit se reagovat rychle a efektivně. Festival má v Praze již tradici a tu bychom neradi porušili."

Důkazem o tom, že tým United Islands of Prague se jen tak nevzdává, je i uskutečnění festivalu v roce 2013, pouhé tři týdny po povodních. Podobu festivalu organizátoři momentálně připravují a je třeba pravidelně sledovat webové stránky a sociální sítě, kde budou postupně odhalovat, na co se letos mohou návštěvníci těšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY