Nové desky 19/2020 - od Mobyho přes Asking Alexandria po Tiësta

20.05.2020 08:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Getty Images

V půlce května nám nové desky představí kmotr EDM Tiësto, matador Moby, trochu nečekaně Charli XCX, finská Alma, indie popoví The Magnetic Fields nebo nový objev Callum Beattie. Album coververzí přichystala Sara Evans a své druhé EP Noah Cyrus. Rockery zase potěší novinka od Asking Alexandria a pro příznivce tvrdší hudby tu máme třeba album Paradise Lost.
V pátek 15. května vyšly tyto nové tituly:

Tiësto - The London Sessions (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: EDM / electro house / trance

Tiësto - The London Sessions
Vzhledem k tomu, že nás Tiësto permanentně zásobuje novými singly, možná ani nikomu nepřijde, že od posledního uceleného alba už uběhlo poměrně dlouhých šest let. Jak naznačuje název "The London Sessions", jeho sedmé řadové album vznikalo v hlavním městě Velké Británie, konkrétně v Sarm Studios. Volba města byla naprosto cílená, neboť jak holandský DJ sám prohlásil: hudba z Londýna a celá tamní scéna je velmi inspirativní. Ve slavných studiích v Notting Hill, kde nahrávali namátkou George Michael, Queen, Iron Maiden, Genesis nebo Madonna, ho navštívila i řada hostů a producentů, často v jedné osobě. Patřili mezi ně například Mabel, Becky Hill, Jonas Blue, Rita Ora, Dzeko, Post Malone, Steve Appleton, KAMILLE, Snoop Dogg, Violet Skies, BURNS, Luis Torres, Gorgon City, Preme, Shaun Frank, Gruzman, Stuart Crichton či Lauren Christy. Letní sezónu tance můžete rozjet na Tiëstově YouTube kanálu.


Asking Alexandria - Like A House On Fire (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Asking Alexandria - Like A House On Fire
S šestou studiovou nahrávkou se o slovo hlásí britská rocková formace Asking Alexandria. Nahrávku "Like A House On Fire", která vychází tři roky po posledním stejnojmenném dílu, produkoval Matt Good. Už na něm ale formace předznamenala směr, kterým se hodlá ubírat: Přímý melodický hard rock, v jehož duchu se nese i tato novinková deska. Podle dosvadních recenzí je patrné, že desku lze buď zcela milovat nebo nenávidět. Ke které skupině posluchačů se přidáte vy, posuďte sami a poslechněte si ukázku v podobě sklady s příslušným klipem "Antisocialist".


Moby - All Visible Objects (Mute)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / downtempo

Moby - All Visible Objects
Přesně po čtrnácti měsících od vydání druhého dílu "Long Ambients" vydává Moby své další album nesoucí číslovku sedmnáct, které tentokrát nazval "All Visible Objects". Jedenáct skladeb, které na něm najdete, nahrával převážně v kalifornských EastWest Studios a moc si pochvaloval, že mohl tvořit na stejném místě, kde vzniklo například "Pet Sound" Briana Wilsona a za stejným mixážním pultem, přes nějž šly první verze "Ziggy Stardust" Davida Bowieho. Vedle Mobyho hudby a vokálu uslyšíte již tradičně hlas Mindy Jones, spolupráci z předchůdce si zopakovala také Apollo Jane, a k nim pak přibyl ještě jamajský básník Linton Kwesi Johnson, americký rapper Boogie či člen Dead Kennedys D. H. Peligro. Jak výsledek zní, můžete zjišťovat prostřednictvím bandcampu labelu Little Idiot.


Paradise Lost - Obsidian (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Paradise Lost - Obsidian
"Myslím, že se nám daří skutečně dobře. Posledních pár alb nás dostgalo zpátky na festivaly, což je myslím dobrá známka toho, že jsme soustředění a v té správné energii," prozradil v nedávném interview kytarista a zakladatel Greg Mackintosh. Nahráka "Obsidian" by s klidem mohla znít od večera do rána v goth-doomovém nočním baru a nikoho by neomrzela. Produkci si muzikanti obstarali sami a ukázku v podobě klipu ke kousku "Fall From Grace" si můžete poslechnout na YouTube.com.


Charli XCX - How I’m Feeling Now (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electropop / synth-pop / glitch pop

Charli XCX - How I’m Feeling Now
Charli XCX, vydala teprve před pár měsíci své třetí album "Charli" a už sází další. Anglická zpěvačka chtěla původně nahrát letos hned dvě alba, ovšem měla vyjít až příští rok. Pandemie koronaviru, kvůli které ze své vůle zůstala v izolaci, vše změnila. Spojila síly se svými fanoušky a také s trojicí producentů, kterými byli A. G. Cook, BJ Burton a Dylan Brady, a ve svém domácím studiu v Los Angles nahrála celkem jedenáct písniček, které vychází pod názvem "How I’m Feeling Now". Jsou samozřejmě velmi ovlivněné okolnostmi, za kterých vznikaly, a sama Charli XCX k tomu dodává: "Povaha tohoto alba je velmi indikativní, jednoduše proto, že jsem mohla používat pouze ty nástroje, které jsme měla na dosah ruky, ať už je řeč o tvorbě veškeré hudby, grafiky, videí, zkrátka všeho." Více odhalí zpěvaččin YouTube profil.


Tokyo Blade - Dark Revolution (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: NWOBHM

Tokyo Blade - Dark Revolution
Legendy heavy metalu, kapela Tokyo Blade, vydává své deváté studiové album. "Doufám, že si naši fanoušci novinku 'Dark Revolution' patřičně užijí - alespoň tak, jak jsme si my užili přípravy! Vůbec jsme se neomezovali a myslím, že se nám povedlo vytvořit nejagresivnější nahrávku všech dob," prozradil kytarista Andy Boulton. Takže, pokud máte rádi Iron Maiden, Diamond Head nebo Grim Reaper, nenechte si tuto novou desku utéct!


Jason Isbell & The 400 Unit - Reunions (Southeastern Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk / americana

Jason Isbell & The 400 Unit - Reunions
Americký muzikant, majitel čtyř cen Grammy a někdejší člen Drive-By Truckers Jason Isbell pokračuje dále se svojí kapelou poskládanou z muzikantů z Muscle Shoals v Alabamě, jejíž členkou je i třeba houslistka a zpěvačka Amanda Shires známá například i z countryové superskupiny The Highwomen. Nová deska dostala "Reunions" a příznivci americany, alternativního folku a country folku se mohou těšit hned na deset písní, které znovu produkoval Dave Cobb, jenž má ještě o dva zlaté gramofonky více a může se chlubit spoluprací s Chrisem Stapletonem, zmíněnými The Highwomen, Zac Brown Band nebo třeba Europe. Na desce uslyšíte také hlas Jaye Buchanana z Rival Sons a David Crosbyho. Zda se opět bude Isbell se svojí skupinou ucházet o další Grammy, můžete zkoumat nad poslechem "Reunions" na muzikantově bandcampu.


Sara Evans - Copy That (Born To Fly)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / country

Sara Evans - Copy That
Americká countryová hvězda Sara Evans si na albu "Copy That" po vzoru svých kolegů také odskočila k jinému žánru. S třinácti písničkami se vrátila do svého raného dětství, kdy od svých čtyř let společně s bratry zpívala v rodinné kapele na svatbách převzaté písničky jiných interpretů. Mezi těmi nejznámějšími kousky, které na desku zařadila, najdeme například "If I Can't Have You", kterou Bee Gees napsali pro "Horečku sobotní noci", "Don't Get Me Wrong" The Pretenders, "Come On Eileen" od Dexys Midnight Runners, "It's Too Late" Carole King, "6th Avenue Heartache" The Wallflowers, "My Sharona" The Knack nebo "Hard to Say I'm Sorry" od skupiny Chicago. Z countryové pokladnice zvolila písničky Hanka Williamse a Patsy Cline a mezi méně známými písničkami najdete ty od Fleetwood Mac, Johna Mayera, Poco a duet Kenny Logginse a Stevie Nicks. V něm jí vypomohl Phillip Sweet z Little Big Town a druhými hosty byli Old Crow Medicine Show. Jakým způsobem se coververzemi Sara Evans vypořádala, se dozvíte na jejím bandcampu.


Josef Salvat - Modern Anxiety (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro pop

Josef Salvat - Modern Anxiety
Poměrně dlouhých pět let trvalo Josefu Salvatovi než připravil nástupce debutu "Night Swim". Australský zpěvák deset písniček natáčel v poměrně úzkém kruhu spolupracovníků, jehož členy byli například člen deep houseového dua Blonde Jacob Manson, anglická zpěvačka Tich, australský kytarista a muzikant úzce spolupracující s Jarvisem Cockerem Martin Craft aka M. Craft, švédský producent a úzký spolupracovník Robyn Klas Ahlund, ovšem nejvíce práce odvedl méně známý Rich Cooper (Tom Odell, Lucy Rose). Na rozdíl od předchůdce by měla být jeho aktuální novinka o něco lehčí, zábavnější a měla by být založená na spojení s ostatními lidmi. Že na tom něco je, si můžete ověřit na Salvatově YouTube profilu.


Noah Cyrus - The End Of Everything (EP) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk / country

Noah Cyrus - The End Of Everything (EP)
Na debutové album Noah Cyrus se stále čeká, a tak vezmeme za vděk alespoň novým ípíčkem "The End Of Everything". Vmáčkla na něj celkem osm písniček, jejichž stopáž je přesně čtyřiadvacet minut, a svým stylem se pohybují na rozhraní popu, folku, akustické hudby a uslyšíte i fragmenty country či gospelu. Pod seriálovým názvem "Wonder Years" najdete mezi nimi i předělávku "With A Little Help From My Friends" The Beatles, v níž si zahostovat rapper Ant Clemons, a co se týče producentů, spolupracovala například s PJ Hardingem, Michaelem Sonierem, M-Phazes, Tusharem Aptem, Jussiferem, Loose Change či Triangle Park. Kompletní EP již zní na bandcampu zpěvačky.


Tip týdne

Callum Beattie - People Like Us (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Callum Beattie - People Like Us
Občas se stane, že se prakticky z ničeho nic vynoří nový interpret, aniž by před tím na sebe nějak výrazně upozornil a bylo o něm slyšet, což je v internetové době trochu unikát. Přesně tímto týpkem je Skot Callum Beattie, který aktuálně vydává svůj debut "People Like Us". Na Wikipedii ho budete hledat těžko, ale že byste ho neměli jen tak minout, vám může naznačit složení producentského týmu, s kterým nahrával. S celkem patnácti písničkami mu totiž pomáhali Steve Chrisanthou (Corinne Bailey Rae, Gabrielle, Michael Bolton či Dragonette), Dan Grech (Hurts, Liam Gallagher, Louis Tomlinson, Tom Odell), David Jürgens (Helene Fischer, Sasha) a také Ken Nelson, který spolupracoval na prvních třech albech Coldplay. Jeho pop rock ve stylu Ollyho Murse můžete poznávat na Beattieho YouTube kanálu.


Alma - Have U Seen Her? (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electro pop

Alma - Have U Seen Her?
Finská zpěvačka Alma, která na sebe upozornila účastí v tamním Idolu, má poměrně slavné fanoušky, jako jsou třeba Elton John, Miley Cyrus nebo dnes již zmíněná Charli XCX. Zprávy o jejím debutovém albu "Have U Seen Her?" běží už bezmála rok a Alma je přiživila v posledním roce dvojicí EP. Nyní se konečně její prvotina dostává na pulty obchodů a s ní i dvanáct songů, které produkoval poměrně početný tým čítající jména jako DFA, Andrew Wyatt, Digital Farm Animals, Al Shux, Shawn Wasabi či Hank Solo. V jedné z písniček jí potom podpořila další seveřanka Tove Lo. Řada písniček zní už na jejím YouTube profilu.


EP

  • Emma Blackery - My Arms Are Open (RWG Records)
    Anglická zpěvačka Emma Blackery nám zůstávala do této doby trochu skrytá. Svoji kariéru rozjela přes YouTube, kde před více jak 1,3 miliónem fanoušků sdílí nejen své písničky. Na svém kontě má již řadový debut a také šest EP. Na tom posledním "My Arms Are Open" zařadila čtyři písničky, které lze stylově přirovnat například k Taylor Swift. Uslyšíte je pochopitelně na již zmíněném YouTube kanálu.
  • Chase Rice - The Album Part II (Dack Janiels)
    Pět měsíců po prvním dílu "The Album Part" vydává americký countryový muzikant Chase Rice jeho druhý díl, který je o něco chudší. Zatímco jednička obsahovala sedm písniček, aktuální dvojka pouze čtyři. Opět mu s nimi pomáhal jeho dlouholetý spolupracovník Chris DeStefano a vy je uslyšíte například na jeho YouTube kanálu.
  • Selah Sue - Bedroom (Because Music)
    Selah Sue své poslední album "Reason" natočila před pěti lety, a tak musí být její fanoušci už dost natěšení. Jejich napětí trošku zmírní intimní EP nazvané s příznačným názvem "Bedroom", na nějž belgická zpěvačka zařadila celkem pět skladeb nesoucí se na vlně intimního soulu. S jednou písničkou jí vypomohli Naima a Zuraya. Novinky sdílí na svém YouTube kanálu.
  • WurlD - Afrosoul (Immensum Music)
    Původem nigerijský zpěvák Sadiq Onifade, který žije ve Spojených státech a říká si WurlD, podobně jako Noah Cyrus stále váhá s vydáním svého debutové LP, a tak musíme vzít za vděk alespoň třetím ípíčkem "Afrosoul". Jeho název zcela jasně naznačuje, co můžeme očekávat hned od sedmi skladeb, kde uslyšíte i hodně afrobeatů, vokodéru a něco málo dancehallu. Přesvědčit se můžete na jeho YouTube.
  • Gabbie Hanna - Bad Karma
    Americká herečka, zpěvačka a youtuberka Gabbie Hanna má debutové album v plánu ještě tento rok a předznamenává ho svým druhým EP "Bad Karma". Ve stylu alternativního popu á la Melanie Martinez připravila celkem pět skladeb, které ji pomáhala napsat a produkovat Alina Smith. Výsledek jejich spolupráce uslyšíte na YouTube profilu zpěvačky.
  • Sam Tinnesz - Warplanes (Tinman Entertainment)
    Někam mezi EP a standardní album se řadí nahrávka "Warplanes" Same Tinnesze, jehož hlas a rukopis známe z desek Kyga, Skilleta či Mikeschair a také z filmů "Hunger Games" a "Spiderman: Homecoming". Čítá celkem osm písniček, jejichž stopáž je pod půl hodiny a ve kterých coby hosty uslyšíte inteprety, jako jsou Yacht Money, Hidden Citizens a Jung Youth. Jeho power pop rock můžete poznávat na jeho YouTube profilu.


Polo G - The Goat (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: trap / hip hop

Polo G - The Goat
Americký rapper Polo G po svém loňském úspěšném debutu "Die A Legend", který vyšplhal do Top 10 amerického Billboardu, kuje železo, dokud je žhavé a vydává jeho následovníka s poněkud překvapivým názvem "The Goat". Nedostatkem invence rozhodně netrpí, když na něj zařadil hned šestnáct skladeb a navíc se mu rozšířil i okruh hostů a producentů. Hostovačku si zopakoval Lil Baby a k němu přibyl Mustard, Juice WRLD, Mike Will Made-It a BJ The Chicago Kid. Někteří z nich se podíleli i na produkci a mimo ně trackům styl udávali Hit-Boy, Keanu Beats, Murda Beats, Nick Mira, DJ Ayo či The Superiors. Vydáním alba pochopitelně žije rapperův YouTube profil.


Triptykon With The Metropole Orkest - Requiem (Live At Roadburn 2019) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: avantgardní metal

Sons Of Apollo - MMXX
Švýcarská avantgardní extrémně metalová formace Triptykon zdokumentovala obrovský projekt, na kterém pracovala posledních třicet let: Dílo "Requiem" pocházející ze spolupráce s Celtic Frost, které vůbec poprvé zaznělo v doprovodu holandského metropolitního orchestru. Živák "Requiem (Live At Roadburn 2019)" si můžete pořídit hned v několika formátech a jeden z hudebníků Tom Gabriel Warrior k projektu prozradil: "Je až neskutečné, že se nám povedlo dát tento projekt dohromady. Dělali jsme na něm poslední dva roky, přičemž celou ideu máme v merku bezmála třicet let," Ukázku k poslechu najdete na YouTube.com.


Willie Nile - New York At Night (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock and roll

Willie Nile - New York At Night
Jersey má Bruce Springsteena, ale New York má Willieho Nila, i tak někteří představují nahrávku "New York At Night" amerického rokenrolového veterána, který letos oslaví dvaasedmdesáté narozeniny. Příznivci klasického rock and rollu se mohou těšit hned na dvanáct písniček, které s Nilem skládali Frankie Lee, John Noonan a a jazzový zpěvák Curtis Stigers. Že má stále energie na rozdávání, si můžete ověřit na jeho YouTube profilu.


The Magnetic Fields - Quickies (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

The Magnetic Fields - Quickies
Americká indie popová kapela The Magnetic Fields pojmenovala své dvanácté album "Quickies" a jeho název je poměrně přesný. I s obvyklou albovou stopáží mírně překračující tři čtvrtě hodiny na desku zařadila celkem osmadvacet skladeb. Když si vše spočítáte, zjistíte, že Stephin Merritt a jeho parta připravila album rychlovek, kde některé písničky stěží jen tak tak překročí půl minuty a žádná nemá více jak tři minuty. K jejich nahrání si i přes jejich minimální délku přizvali několik přátel, kterými jsou Chris Ewen, Daniel Handler a Pinky Weitzman. Rychlovky si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Nonesuch. Vinyl bude k dostání o dva týdny později.


Yung Lean - Starz (Year0001)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní hip hop / emo rap

Yung Lean - Starz
Švédský rapper Yung Lean se svými předchozími nahrávkami výrazně proniknul mimo domácí území a není tedy divu, že je s napětím očekávané i jeho letošní, v pořadí čtvrté album nazvané "Starz". Šestnáct skladeb opět nahrával společně se svým krajanem, producentem, který si říká Whitearmor, a pokračuje v nich ve svém DIY stylu alternativního hip hopu a emo rapu. Jediným hostem, kterého na desce uslyšíte, je americký muzikant Ariel Pink. Prakticky celé album již Yung Lean nahrál na svůj YouTube profil.


The Dears - Lovers Rock (Dangerbird Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

The Dears - Lovers Rock
Kanadská indie rocková kapela se vrací po třech letech od vydání druhého dílu "Times Infinity" a představuje CD "Lovers Rock". Ačkoli se zmíněnými předchůdci měla úspěch například v Británii, bude se snažit navázat spíše na devět let starou úspěšnou nahrávku "Degeneration Street", která byla nominovaná na Polaris Music Prize. Kapelu aktuálně posílil baskytarista Rémi-Jean LeBlanc a zda se to výrazně podepsalo na zvuku desítky písniček, můžete zkoumat na bandcampu kapelu.


Josef Bulva - Beethoven, Scriabin & Martinu: Piano Sonatas (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Josef Bulva - Beethoven, Scriabin & Martinu: Piano Sonatas
Český klavírista Josef Bulva se daleko více proslavil v zahraničí než u nás doma, ale i tak nezapomíná na svoji vlast. Dokazuje to i jeho nová deska, na níž, jak již její název "Beethoven, Scriabin & Martinu: Piano Sonatas" napovídá, zařadil vedle skladeb německého velikána Ludwiga van Beethovena, ruského modernity Alexandera Scriabina i kompozice Bohuslava Martinů. Jaké skladby od jednotlivých autorů vybral, se dozvíte v e-shopu Presto Classical , kde si můžete poslechnout i jejich ukázky.


V krátkosti

  • Emily Wells - In The Dark Moving (Bertus)
    Americká hudebnice, která se obvykle pohybuje na poměrně širokém žánrovém poli čítající alternativu, experimentální hudbu, hip hop či minimalismus, se v deseti písních zaměřila především na poslední z nich v kombinaci s folkem. Uslyšíte je na jejím bandcampu.
  • Kaitlyn Aurelia Smith - The Mosaic Of Transformation (Bertus)
    I další hudebnice používá hudbu jako uklidňující účinek k meditaci, ale trošku i experimentování. Co všechno se skrývá za devítkou převážně instrumentálních skladeb čerpající především z ambientu, se můžete dočíst na jejím bandcampu.
  • Nahko And Medicine For The People - Take Your Power Back (Medicine Tribe Records)
    Americká kapela, která patřila k jedněm z headlinerů loňských Colours, se chlubí svým čtvrtým albem, pro nějž nahrála celkem osmnáct skladeb. Přivítala v nich i dva hosty - zpěváka a environmentálního aktivistu Xiuhtezcatla Martineze a Natalii Schepman z popfolkových Joseph. Celou nahrávku již sdílí prostřednictvím svého bandcampu.
  • Perfume Genius - Set My Heart On Fire Immediately (Bertus)
    Americký zpěvák a klavírista na svém pátém albu spojil opět síly s Blakem Millsem (Fiona Apple, John Legend) a se sestavou výborných muzikantů, v níž se blýskl například bubeník Matt Chamberlain, houslista Rob Moose či písničkářka Phoebe Bridgers, natočili celkem třináct skladeb, které znějí na umělcově bandcampu.
  • Ruthie Foster - Live At The Paramount (Blue Corn Music)
    I další zpěvačku budou znát návštěvníci Colours Of Ostrava, konkrétně ti z roku 2018. Jestli vás tehdy zaujal její mix blues, folku a gospelu, rozhodně si nenechte ujít záznam jejího koncertu v kalifornském divadle Paramount. Mezi čtrnácti písničkami najdete i klasiku jako "Mack The Knife" či "Fly Me To The Moon". Několik ukázek nabízí na svém VEVU.
  • The Jerry Cans - Echoes (Aakuluk Music)
    Kapela z nejsevernějšího kanadského teritoria Nunavut se proslavila originální směsí folku, rocku a tradičního inuitského hrdelního zpěvu a svůj věhlas šíří dál nyní svým čtvrtým albem se čtrnáctkou nových písniček, které uslyšíte na bandcampu formace.
  • The Tesky Brothers - Live At The Forum (Glassnote Records)
    Další živák tohoto týdne mají na svědomí jiní bluesmani, tentokrát z Austrálie. Čtrnáct skladeb, v nichž se blues potkává s rockem, nahrávali trojnásobní držitelé ceny ARIA v melbournském divadle Forum a tamní atmosféru můžete nasát na YouTube kanálu septetu.
  • Anne Metter Iversen Quertet +1 - Racing A Butterfly
    Původem dánská jazzová kontrabasistka nahrála své nové album v New Yorku společně se svým kvartetem, v němž je oním +1. Příznivci jazzové improvizace se tak mohou těšit na celkem devět nových skladeb, které uslyší na jejím bandcampu.
  • Jess Williamson - Sorceress (Mexican Summer)
    Písničkářka z Texasu označuje svůj styl jako nový folk pro staré ceremoniály a v celkem jedenácti písničkách, jež uslyšíte na jejím bandcampu, vám ukáže, co si pod tím máte představit. Jedná se o poměrně intimní zpověď, ve které ovšem uslyšíte i řadu moderních prvků.
  • Chemtrails - The Peculiar Smell Of The Inevitable (Bertus)
    To pětičlenná noise popová formace z Británie dělá hudbu zcela jiného ražení. Jedenáct písniček, které najdete na jejich druhém albu, v sobě nesou lo-fi, garage rock, punk pop i určitou dávku psychedelie. Lepší představu získáte poslechem na jejich bandcampu.


Dále vychází:

AC×DC - Satan Is King (Bertus)
Adé - Wyd After? (EP) ()
Ashtar - Kaikuja (Mystic Production)
Brontosauři - Písně stále zelené (Universal)
Clt Drp - Without The Eyes (Bertus)
Colton Dixon - Colton Dixon (EP)
Glenn Thomas - Reassure Me There’s A Window ()
Golden Retriever And Chuck Johnson - Rain Shadow (Bertus)
Grand Massive - 4 (Mystic Production)
Gretchen Peters - The Night You Wrote That Song: The Songs Of Mickey Newbury (Bertus)
Hanni El Khatib - Flight (Bertus)
Horisont - Sudden Death (Sony Music)
Chatham County Line - Strange Fascination (Bertus)
I'm Glad It's You - Every Sun, Every Moon (Bertus)
Jackson Browne - Downhill From Everywhere / A Little Soon To Say (singl) (Warner Music)
Jerry Paper - Abracadabra (Bertus)
Jim White And Marisa Anderson - The Quickening (Bertus)
Jonah Mutono - Gerg (Bertus)
Joshua Crumbly - Rise ()
Key Elements - Key Elements (Bertus)
Luke Rathborne - Again ()
Marshall Chapman - Songs I Can’t Live Without ()
Mourning [A] Blkstar - The Cycle (Bertus)
Nick Hakim - Will This Make Me Good (Bertus)
Niika - Close But Not Too Close ()
Non Canon - Non Canon II (Bertus)
NRBQ - High Noon - A 50-Year Retrospective (Warner Music)
ONR - Must Stop (EP) (Warner Music)
Originální Pražský Synkopický Orchestr - Jiří Suchý & Pavel Klikar - Blues Pro Tebe (Warner Music)
Paradise Lost - Obsidian (Box Set) (Mystic Production)
Pattern-Seeking Animals - Prehensile Tales (Sony Music)
Pharis & Jason Romero - Bet On Love (Bertus)
Phillip Sollmann - Monophonie (Bertus)
Porcelain Raft - Come Rain ()
Priya Darshini - Periphery (Chesky Records)
Public Practice - Gentle Grip (Bertus)
Quatuor Ebene - Beethoven Around The World (The Complete String Quartets) (Warner Music)
Ravenscry - 100 ()
River Of Souls - Usurper ()
Rose City Band - Summerlong (Bertus)
Různí - Fromm Music Foundation Twentieth Century Composer Series (10CD) (Sony Music)
Seb Wildblood - Hazy House (EP) ()
Shrapnel - Palace For The Insane (Bertus)
Spirit Fest - Mirage Mirage (Bertus)
Stinky - Of Lost Things (Bertus)
Thao & The Get Down Stay Down - Temple (Bertus)
The Steeles - A Song To Remind You (Sony Music)
The Sweet Water Warblers - The Dream That Holds This Child ()
Them Moose Rush - Dancing Maze ()
Tithe - Penance (Tartarus Records)
Travis Denning - Beer’S Better Cold (EP) ()
Triptykon With The Metropole Orkest - Requiem (Live At Roadburn 2019) (Sony Music)
Triptykon With The Metropole Orkest - Requiem (Live At Roadburn 2019) (Box Set) (Sony Music)
Vladimir Horowitz - The Legendary Berlin Concert (Sony Music)
Voodoo Gods - The Divinity Of Blood (Mystic Production)
Waylon Jennings - The Outlaw Performance ()
Yair Elazar Glotman & Mats Erlandsson - Emante (Fat Cat Records)
Zach Aaron - Fill Dirt Wanted ()
Zeshan B - Melismatic ()

Vychází na vinylu:
ACxDC - Satan Is King (Bertus)
Asking Alexandria - Like A House On Fire (Warner Music)
B-52's - Cosmic Thing (Warner Music)
Clt Drp - Without The Eyes (Bertus)
Einsturzende Neubauten - Alles In Allem (Bertus)
Emily Wells - In The Dark Moving (Bertus)
Firewind - Firewind (Mystic Production)
Golden Retriever And Chuck Johnson - Rain Shadow (Bertus)
Gretchen Peters - The Night You Wrote That Song: The Songs Of Mickey Newbury (Bertus)
Hanni El Khatib - Flight (Bertus)
Horisont - Sudden Death (Sony Music)
Chatham County Line - Strange Fascination (Bertus)
Chemtrails - The Peculiar Smell Of The Inevitable (Bertus)
Ilse Delange - Changes (Bertus)
Jackson Browne - Downhill From Everywhere / A Little Soon To Say (Warner Music)
Jerry Paper - Abracadabra (Bertus)
Jim White And Marisa Anderson - The Quickening (Bertus)
Jonah Mutono - Gerg (Bertus)
Josef Salvat - Modern Anxiety (Sony Music)
Kaitlyn Aurelia Smith - The Mosaic Of Transformation (Bertus)
Key Elements - Key Elements (Bertus)
King Diamond - In Concert 1987 - Abigail (Mystic Production)
Lit - A Place In The Sun (Sony Music)
Moses Sumney - græ (Bertus)
Nick Hakim - Will This Make Me Good (Bertus)
Non Canon - Non Canon Ii (Bertus)
Paradise Lost - Obsidian (Mystic Production)
Pattern-Seeking Animals - Prehensile Tales (Sony Music)
Perfume Genius - Set My Heart On Fire Immediately (Bertus)
Pharis & Jason Romero - Bet On Love (Bertus)
Public Practice - Gentle Grip (Bertus)
Rose City Band - Summerlong (Bertus)
Sleaford Mods - All That Glue (Bertus)
Spirit Fest - Mirage Mirage (Bertus)
Stinky - Of Lost Things (Bertus)
Thao & The Get Down Stay Down - Temple (Bertus)
Tokyo Blade - Dark Revolution (Mystic Production)
Triptykon With The Metropole Orkest - Requiem (Live At Roadburn 2019) (Sony Music)
Unanimated - Ancient God Of Evil (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Unanimated - In The Light Of Darkness (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Voodoo Gods - The Divinity Of Blood (Mystic Production)
Willie Nile - New York At Night (Bertus)
Yair Elazar Glotman & Mats Erlandsson - Emante (Fat Cat Records)

Reedice:
Jitka Molavcová - Nezacházej Slunce (Universal)
King Diamond - In Concert 1987 - Abigail (Mystic Production)
Kučerovci - Felicidad (Universal)
Unanimated - Ancient God Of Evil (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Unanimated - In The Light Of Darkness (Re-Issue 2020) (Sony Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY