Brutal Assault letos své brány neotevře. Čtvrt století oslaví až za rok

07.05.2020 13:06 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Očekávané se bohužel stalo skutkem: mezinárodní festival Brutal Assault se v letošním roce neuskuteční. Plány na velkolepé oslavy jubilejního pětadvacátého ročníku zhatila pandemie koronaviru a na ni navázané vládní restrikce, které prakticky zrušily konání jakýchkoliv letních festivalů. Po Rock for People, Colours of Ostrava, slovenské Pohodě i Mighty Sounds je tak Brutal Assault, který se tradičně koná na začátku srpna ve vojenské pevnosti Josefov u Jaroměře, jen dalším z řady.

Nový termín Brutalu je 10.-14. srpna 2021.

"Jiné řešení z důvodů zdravotních, restriktivních či mezinárodního cestování jsme čertužel nenalezli, doufáme, že to pochopíte," uvedli s omluvou pořadatelé. Dodali však, že již v tuhle chvíli je potvrzená velká část stávajícího line-upu, který hodlají ještě okořenit dalšími kvalitními jmény. Ale všechno zlé je k něčemu dobré: pokračuje zvelebování areálu pevnosti a rozhodně se nezastaví až do léta 2021.

Rovněž lístky zůstávají v platnosti. "V neposlední řadě chceme apelovat, abyste podpořili festival tím, že si vstupenky ponecháte, a pokud jste si je ještě nepořídili, budeme mít radost, pokud tak v nejbližší době učiníte. V pondělí 11. května nasadíme první vlnu lístků pro rok 2021," doplnil organizační tým.

Drobnou náplastí pro smutné fanoušky mohou být alespoň live videa z loňského ročníku, která se postupně objevují na YouTube kanálu přehlídky. Nejnověji přibyl kousek ze setu Anthrax.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY