Muzikanti pomáhají dětem z dětských domovů. Zapojte se i vy

07.05.2020 09:27 - Tisková zpráva | foto: Helpmusic

Čeští muzikanti se spojili a rozhodli se pomoci projektu s názvem Muzikanti dětem. Cílem projektu je vybavit dětské domovy hudebními nástroji a ozvučovací technikou, aby i děti v těchto zařízeních měly šanci pilně cvičit, rozvíjet svůj hudební talent a bavit se. Známé kapely a interpreti jako Rybičky 48, Wohnout, Doga, Pokáč, Visací zámek, UDG, Sto zvířat nebo Alkehol propůjčili svá jména pro limitovanou edici reklamních předmětů, jejichž prodej zajistí finanční prostředky na nákup potřebného vybavení.

"Konkrétním cílem této kampaně je získat prostředky na nákup akustických kytar do dětských domovů. Po jejich nákupu je společně se zúčastněnými interprety předáme vybraným institucím. První adepty vybrané máme, ale chceme pokračovat v rámci celé České republiky. V případě překročení částky na kytary rozšíříme nákup i o jiné hudební nástroje a učebnice, případně o ozvučovací techniku na menší kulturní akce v rámci dětského domova, na které se zaměřujeme v našich dalších projektech," uvedla Martina Jablanovská, autorka projektu.

Do projektu se mezi prvními zapojila i skupina Alkehol: "Výtěžek bude věnovaný na koupi hudebních nástrojů do dětských domovů, v našem případě konkrétně do Prostějova a do Plumlova. Prosím, zapojte se, protože všechno, co děláme pro děti, je dobře," vzkazuje frontman Ota Hereš. Podpořit projekt můžete koupí merchandise kapel v tomto e-shopu.

Předměty jsou vždy nějakým způsobem spjaté přímo s kapelou, ať se jedná o unikátní design, nebo přímo o artefakt s kapelou bezprostředně spojovaný. Pro fanoušky Pokáče je určen kapesní hřeben - komu jinému jej také vyrobit, když debut tohoto sympatického holohlavého písničkáře se jmenuje "Vlasy". Příznivci již zmíněných Alkehol si zas mohu koupit panáky s logem skupiny a pro punkáče jsou v nabídce SPZtky skupiny Visací zámek, jelikož jedna z nejoblíbenějších písní u fanoušků se jmenuje "Traktor". V horkých parních dnech se pak budou hodit vějíře s logem Sto zvířat, na funkčním fingerboardu skupiny Wohnout si můžete krátit chvíle zkoušením různých triků a tak dále. Nabídka se bude postupně rozrůstat.

Pokud byste se do projektu chtěli zapojit i vy, ozvěte se na helpmusic@email.cz



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY