ponoukají Good Work v klipu "Hej, vstávej!" - musicserver.cz">

"Plňte si životní sny," ponoukají Good Work v klipu "Hej, vstávej!"

06.05.2020 16:27 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

O Vánocích zveřejnili Good Work povedenou verzi koledy "Pásli ovce, Valaši" a po Novém roce se pustili do tvorby dalšího studiového alba. Termín vydání zatím neohlásili, už nyní však posílají do světa první singl - hybnou skladbu "Hej, vstávej!".

Její autor Jiří Jakubík měl při hledání producenta, kterým se nakonec stal Sebastian Urban, jednoduchou podmínku: "Zadání? Jednoduchý riff à la Michael Jackson, čím jednodušší, tím větší výzva. Světový zvuk. Ale to chce samozřejmě každý. Takže pro producenta ne příliš originální hláška. Hledali jsme dlouho. Až jsme našli. Já vlastně vůbec nemám rád ve studiu hodiny, ohlížet se na čas. Když člověk něco hledá, správný obrat, tón, detail, frázi, nemíní se nechat rozhodit tím, že to trvá dlouho. Prostě až si to sedne, teprve pak jsem spokojený."

Textařka Vjerka Šablaturová znovu nutí posluchače u textu přemýšlet, i když je na první poslech zdánlivě jasný. "Každý tu 'kešku' nenajde. Možná ji ani hledat nechce. Ráda své texty šifruju, dávám si s tím dost práce. Ani pro posluchače to prostě nemůže být úplně zadarmo. ;-) Kdo chce, najde," říká.

Formace nemá jasně daného vokálního leadera, hlavní hlasové party se snaží rozdělovat mezi co největší počet lidí. V novém songu se tak dostalo na Vendy Starečkovou. Režisér Jakub Matuška dostal od kapely jasný námět - natočit video podle motta: "Když nic nedělám, nic nezkazím, ale také nic nedokážu." Povedlo se mu to solidně a bude stát za to sledovat, jak bude znít celá deska.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY