Sziget, Volt ani Balaton Sound. V Maďarsku se letos festivaly neuskuteční

30.04.2020 21:41 - Ondřej Kocáb | foto: Marie Trávníčková

Panující pandemie nadále ruší plány i v hudebním světě. Další těžkou, nicméně očekávanou ránu dostaly festivaly v Maďarsku. Na dnešní (čtvrteční) schůzi vláda rozhodla o prodloužení zákazu hromadných akcí až do 15. srpna. Fanoušci tak přijdou o Balaton Sound, Volt nebo vůbec největší zdejší událost Sziget, každoročně vítající na půl milionu návštěvníků.

Právě Sziget se svým týdenním programem každoročně hostí největší hvězdy z nejrůznějších hudebních i dalších kulturních odvětví. Mezi headlinery letošního ročníku patřili Dua Lipa, Calvin Harris, Major Lazer, Kings Of Leon, Stormzy, Foals nebo Lewis Capaldi. Pozadu nezůstal ani Volt festival konající se v Šoproni. Tam letos měli mířit znovuzrození My Chemical Romance, Lenny Kravitz, Bring Me The Horizon nebo The Offspring. Na Balaton se pro změnu chystala špička elektronické a taneční hudby - mezi headlinery patřili Martin Garrix, Don Diablo či Banks.

Maďarské open-airy každý rok lákají také mnoho příznivců z České republiky. Ti, kteří již měli zakoupené vstupenky na letošní ročník, budou v nejbližší době informováni ze stran pořadatelů ohledně možností jejich vrácení či využití v příštím létě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY