Premiéra: Podívejte se na videoklip "Změníš svět" skupiny Dalekko

29.04.2020 12:00 - Tomáš Parkan | foto: Tomáš Vodňanský

Dalekko - Změníš svět
© Dalekko
Indiepopová formace Dalekko vydává nový singl. Má příznačný název "Změníš svět" a je předzvěstí EP chystaného na podzim letošního roku. Doprovází jej klip od Petra Adamce aka Moonspottera. Spoluprací s tímto výrazným režisérem a výtvarníkem uskupení navazuje na úspěšný snímek ke skladbě "Vlákna" z dva roky starého alba "Hudba budoucnosti".

Kapela začala song natáčet ještě před koronavirovou krizí. Očekávala změny, ale jistě netušila, jak moc ji události posledních týdnů předběhnou. "Písnička je o netrpělivém vyhlížení jara na konci února a změny, kterou snad jaro s sebou přinese. Jenže v tom očekávání změny jsme se v mezičase octli úplně všichni a úplně jinak, než jsme si dovedli představit," říká autor textu, spoluautor hudby, producent a klávesista Džian Baban.

V Dalekko vedle něj hrají ještě kytarista a zpěvák Pavel Sajner, kytarista Jan Prucek, baskytarista Jan Patka a bubeník Jan Kabát. Společně debutovali v roce 2015 albem "Neběžel jsem tudy?". Probojovali se do finále soutěže Startér Radia Wave, získali nominaci na cenu Vinyla za objev roku, odehráli koncerty na festivalech Beseda u Bigbítu, Colours of Ostrava, na trenčínské Pohodě, Povalči a mnoha dalších prestižních akcích.

Singl "Změníš svět" vychází 30. dubna na domácím labelu Tranzistor v distribuci vydavatelství Supraphon.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY