Koncerty The Subways jsou bez náhrady zrušené

14.04.2020 20:28 - Ondřej Kocáb | foto: Markéta Bínová

S další nepříjemnou zprávou se musejí smířit všichni fanoušci živých vystoupení. Kompletní evropské turné The Subways bylo zrušeno. O dva koncerty tak přijde i Česká republika, kam tříčlenná sestava měla zamířit 24. a 26. května. Zda k oslavám patnácti let od vydání debutové desky "Young For Eternity" ještě dojde, nebo se partička rovnou vrhne na další aktivity, zatím není jisté. I přes snahu pořadatelů se však další termíny najít nepodařilo.

"Moc jsme stáli alespoň o náhradní termín, ale agenti kapely jsou nekompromisní, kvůli pandemii a budoucím závazkům skupiny se ruší celé turné a nové není v plánu," stojí v prohlášení brněnského klubu Fléda, který své návštěvníky dále prosí: "Stejně jako většina kulturních subjektů i my se nyní nacházíme ve zvlášť tíživé situaci, kdy plošné vracení peněz za již zakoupené lístky by pro nás bylo likvidační. Pokud to bude alespoň trochu možné, vezměte od nás místo vrácení peněz za zakoupenou vstupenku poukaz na jednorázově uplatnitelný voucher v hodnotě již zakoupeného vstupného, tedy 550,- Kč. Budete jej moci uplatnit do konce roku 2021 při zakoupení vstupenek na jakoukoliv akci z produkce Flédy. Voucher vám dodá váš předprodejce, ale je nutné jej s žádostí kontaktovat." Refundaci samozřejmě nabízí i pražský Lucerna Music Bar, kde měla formace vedená Billym Lunnem vystoupit 24. května.

The Subways vznikli v roce 2000 a celých dvacet let fungují ve stejné sestavě, kterou dále tvoří bubeník Josh Morgan a baskytaristka Charlotte Cooper. Kromě zmíněné prvotiny, jež je proslavila jak v Británii, tak ve Spojených státech, se předvedli ještě s deskami "All Or Nothing", "Money And Celebrity" a naposledy v roce 2015 s eponymní kolekcí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY