Walkmanz se připomínají kaleidoskopickým klipem "Spoutej"

13.04.2020 12:29 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Nová superskupina Walkmanz před několika týdny virtuálně pokřtila debutové EP "Mono". Celkem osm položek do světa vyprovodil pilotní singl "Až přijde láska". Jeho následovníkem se stala skladba "Spoutej", kterou složil René Rypar a otextoval Lukáš Dvořáček.

Video k nadupané písni natočil režisér Michal Havlíček. "Po prvním příběhovém klipu jsme si tentokrát chtěli pohrát s pouhým vizuálem. Nápad kaleidoskopického efektu od tvůrce Michala Havlíčka přesně zapadl do naší představy," pochvaluje si Rypar. A zpěvák Thom Fröde dodává: "V našich textech nostalgicky voláme po době, kdy svět nebyl tolik odosobněný. Kaleidoskop je k tomu krásnou metaforou."

Původně měla formace v plánu natočit každé dva až tři měsíce nový klip, aby se dobře připravila na letní festivalovou sezonu a zároveň dala potenciálním posluchačům dostatečně ochutnat svého materiálu předtím, než ho představí naživo. Jenomže plány jsou jedna věc a realita druhá. "Je to vůbec celkově komické. Nebo snad tragikomické. Jsme kapela, která byla označena za superkapelu, vydala album, je v nominaci na objev roku v anketě Žebřík, vyhrála objev roku v anketě časopisu Rock&Pop a ještě ji nikdy nikdo neviděl a neslyšel hrát naživo," dodal Thom Fröde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY