Andrea Bocelli chystá na neděli výjimečný charitativní koncert

11.04.2020 11:58 - Jaromír Koc | foto: Universal Music

Do boje se zákeřným koronavirem se zapojilo i mnoho hudebníků po celém světě. Duo Twenty One Pilots vydalo charitativní song, umělci v čele s Pink nebo Bonem věnují nemalé peníze nadacím a nemocnicím a svým nevšedním způsobem se do procesu zapojí i italský tenor Andrea Bocelli. Na Květnou neděli 12. dubna chystá výjimečný koncert.

Vystoupení se uskuteční v ikonickém Milánském dómu. Bocelli zde za doprovodu varhaníka zazpívá pět árií, jmenovitě půjde o "Panis Angelicus", "Ave Maria", "Domine Deus", "Sancta Maria" a klasiku "Amazing Grace". Koncert bude trvat třicet minut, má za úkol poslat do světa zprávu lásky, uzdravení a naděje a odehraje se na počest oslav triumfu života nad smrtí.

"Věřím v sílu společné modlitby a věřím v sílu křesťanských Velikonoc, které jsou univerzálním symbolem znovuzrození, které teď jako společnost potřebujeme. Díky živě streamované hudbě se můžeme společně spojit a obejmout pulzující srdce naší Země a vlít jí novou krev do žil," uvádí k nadcházejícímu večeru sám Bocelli.

Dodejme, že vystoupení nazvané "Music For Hope", na kterém budou chybět diváci i církevní kongregace, začne v 19 hodin středoevropského času. Celá událost bude vysílána online na YouTube a sám pěvec vyzývá diváky, ať si skladby zazpívají společně s ním.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY