Slza ve svatební novince popisuje "Žár" mezi zamilovanými. Klip vznikal v karanténě

03.04.2020 09:52 - Josef Martínek | foto: Mischa Babel

Prostřednictvím singlů jako "Paravany" nebo "4 ráno" už dvojice Slza dostatečně naznačila, že chystaná třetí studiovka trochu odbočí ze zajetých kolejí prvních dvou alb. Také novinka "Žár" představuje tvorbu Petra Lexy a Lukáše Bundila ve zralejším kabátku.

Jedná se o příjemnou milostnou baladu, kterou zpěvák Petr Lexa, jenž se stále více zapojuje do tvůrčího procesu, napsal jako svatební zpověď. "Pár dní před vystoupením na svatbě jsem přemýšlel, jakou píseň nevěstě a ženichovi věnovat, ale uvědomil si, že sice máme několik písní o lásce, ale všechny jsou o té podobě lásky, která není úplně pozitivní. A zpívat na svatbě o hádkách a rozchodech se asi moc nehodí," směje se Lexa, kterému s finalizací slov tradičně pomohl Xindl X.

Co se videoklipu týče, současná opatření způsobená řáděním koronaviru kapele změnila plány. Duo oslovilo několik párů z řad známých osobností, které svým pojetím vztahu považuje za inspirativní. Jmenovitě jsou to například fotbalistka Barbora Votíková s partnerkou, Zorka a Míra Hejdovi, Eva a Jakub Krausovi, Martin Dejdar s manželkou a mnozí další.

Zamilovaní se však vzhledem k celostátní karanténě nesešli v žádném studiu, ale sami se natočili v domácím prostředí. Podle režiséra Radima Věžníka to nakonec bylo to nejlepší, co se videoklipu mohlo stát - záběry jsou totiž o to autentičtější. S tím nelze než souhlasit, spontánnost výslednému vizuálu velice svědčí.

Dodejme, že očekávané nové album Slzy "3" vyjde už 24. dubna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY