Kristína vydává "Snívanky". Odbočuje na nich od tradičního popu k dětským ukolébavkám

30.03.2020 09:21 - Milan Menčík | foto: Tina Minor

Kristína je díky hitům "V sieti ťa mám", "Pri oltári" či "Ta ne" dobře známá i v České republice. Nyní představuje nový projekt, kterým trochu odbočuje z tradičních popových songů směrem do dětského světa, respektive do dětských snů. Právě dětem i jejich rodičům je totiž určena deska "Snívanky".

Sama zpěvačka se snaží negativní myšlenky odhánět i prostřednictvím snů, které si představuje jako realitu. Na novém albu pracovala přes rok a vyšlo těsně před propuknutím pandemie koronaviru. Ukolébavky, které jsou na něm k nalezení, nenesou znaky tradičních písní. Jsou to spíše krátké příběhy, které mají za úkol dostat malé posluchače do toho správného spánkového rozpoložení a klidu. Skladby jsou však určeny i rodičům, protože podle dvaatřicetileté rodačky ze Svidníka platí, že když jsou rodiče v klidu, je doma dobrá atmosféra. A přesně takový je cíl nahrávky.

Texty napsala autorka dětských knih Zuzana Štebalská. Hudbu složila sama Kristína, aranže si vzal na starost její manžel Marián Kavulič a přebal namalovala Tina Minor. Písně jsou volně dostupné na YouTube i digitálních platformách, CD se dá zakoupit na oficiálních stránkách zpěvačky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY