Zputnik vyrazili na severní pól s F. A. Brabcem za kamerou

26.03.2020 11:37 - Tisková zpráva | foto: Archiv kapely

Pražská punková parta Zputnik před časem do světa vypustila nový videoklip k písni "Na severním pólu" z alba "Chaos zničí řád". Režisérské taktovky se chopil F. A. Brabec společně s druhým režisérem Davidem Rauchem.

Skladba "Na severním pólu" je díky svému pomalému tempu a temné, chladné náladě pro Zputnik netypická. To zaujalo F. A. Brabce, který hned oslovil dlouholetého kamaráda a producenta Davida Raucha a pustili se společně do natáčení. O výtvarnou část klipu se postarala Jaroslava Pecharová.

Bubeník Martin "Rusák" Kadnár o natáčení říká: "Jednou nám takhle zavolal kameraman a režisér F. A. Brabec s tím, že Zputnik je strašně inspirativní, a navrhl, že nám úplně zadarmo natočí klip. A tak se i stalo. Vzájemná spolupráce nás nadchla, a tak jsme neváhali ani minutu, když se František znovu ozval s nabídkou na nové video. Do ničeho jsme mu ale během natáčení nekecali. Za prvé nebyl důvod a za druhé nám to stejně zakázal," dodává s úsměvem Martin.

"Scénář mě na začátku vyděsil. Bylo v něm nenápadně napsáno, že umělec musí trpět! Občas jsem skutečně trpěla. To když jsem v noci v zimě běhala v ovocném sadu bosa v lehkých šatech. Ale stálo to za to," říká zpěvačka Aneta.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY