Marián Čekovský klipem "Ave Maria" vlévá v nejisté době klid do uší

22.03.2020 18:48 - Milan Menčík | foto: @cekovsky

Na televizních obrazovkách se znovu rozeběhla SuperStar a zřejmě nemálo sledujících si říká, co je to za pána, který sedí na prostřední porotcovské židli. Marián Čekovský sice své debutové sólové album vydal teprve koncem loňského roku, na slovenské scéně však funguje přes dvacet let a stal se tam jedním z nejrespektovanějších hudebníků a autorů. I proto počin nazval nebojácně "Best Of".

V této neklidné době se rozhodl představit krásně propracované lyric video k písni "Ave Maria". Ve studiu mu s ní vypomohl Adam Ďurica, u nás známý díky hitům "Mandolína" a "Neľutujem". Snímek, se kterým si vyhrál Michal Nemtuda a A-Team Production, přitom začal vznikat ještě loni. Songu nechybí dlouhé kytarové sólo a zřejmě i tou gospelovou atmosférou malinko připomíná Santanovu slavnou "Maria, Maria".

Sám interpret má tento kousek nejradši, to však s humorem sobě vlastním tvrdí o všech svých skladbách. Podle něj "Ave Maria" poukazuje na to, že bychom měli mít víru v to, že nás někdo chrání. "Písnička je věnovaná všem, kteří potřebují věřit v to, že zase bude dobře," vzkazuje. Tomu snad věří všichni, kteří nyní, jak říká, prožívají "krásnou celosvětovou dovolenou".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY