Letošní ročník festivalu Glastonbury byl zrušen

18.03.2020 14:31 - Ondřej Kocáb | foto: facebook Glastonbury Festival (official)

Glastonbury patří mezi vůbec nejsledovanější hudební akce světa. Megalomanský festival, který se tradičně koná v anglickém Piltonu, však letos neproběhne. Pořadatelé Michael Eavis se svojí dcerou Emily tak reagují na současnou situaci kolem pandemie koronaviru, která samozřejmě zasáhla také Spojené království.

Letošní ročník měl proběhnout od 24. do 28. června. Mezi hlavní hvězdy se řadili Taylor Swift, Paul McCartney, Kendrick Lamar, Lana Del Rey, Pet Shop Boys, Haim, Noel Gallagher nebo Herbie Hancock.

Pořadatelé se zrušení obávali již před šesti dny, kdy vyslali zprávu, že situace není příznivá a že budou ještě jednat. Rozhodnutí nakonec přišlo ještě před 1. dubnem, kdy měli účastníci festivalu doplácet 270 liber. Ti si momentálně mohou vybrat, zda si nechají zálohu 50 liber vrátit zpět na účet, nebo si ji převedou do příštího ročníku.

Pořadatelé ke zrušení dodali: "Těšili jsme se, až vás všechny přivítáme na 50. výročí festivalu s řadou fantastických umělců a interpretů, na kterou jsme byli neuvěřitelně hrdí. Už se nemůžeme dočkat, až vás všechny opět příští rok přivítáme na těchto místech a do té doby vám všem posíláme lásku a podporu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY