Slavná deska The Stooges "Fun House" vyjde v jubilejní reedici

09.03.2020 08:16 - Milan Menčík | foto: Vladimir Komjati / musicserver.cz

The Stooges jsou sice již umělecky po smrti, ale jejich archivy jsou pro vydavatelství a pro fanoušky stále velmi lákavým artiklem. Formace, která je známá i pod jménem Iggy and the Stooges, natočila v roce 1970 druhé studiové album "Fun House". Letos je to tedy půl století, a tak 17. července přijde na trh reedice tohoto počinu.

Sedmička zremasterovaných písní vyjde na dvou vinylech. Kompletní záznam z nahrávání desky se tak na LP objeví vůbec poprvé. Box set bude obsahovat dohromady patnáct elpíček a dva sedmipalcové singly "Down On The Street"/"I Feel Alright" s různými mixy písní. Nebude chybět ani koncertní záznam z New Yorku z té doby.

Fajnšmekři, kteří si pořídí deluxe edici, se budou moci těšit na plakáty či osmadvacetistránkovou knihu s textem Henryho Rollinse a spoustou raritních fotek. Této edice půjde do prodeje stylově pouze 1 970 kusů. Těm, kteří stále nemají dost, bude snad zadostiučiněním výstava různých artefaktů ze soukromé sbírky kapely. Ty budou ke zhlédnutí od 17. července do 7. srpna v detroitském prostoru Third Man Records Cass Corridor.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY