"Ordinary Man" Ozzy Osbourne ovládl český albový žebříček

04.03.2020 14:23 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Než Ozzy Osbourne v listopadu přijede do pražské O2 areny, mohou si fanoušci krátit čekání poslechem nové desky "Ordinary Man". První místo albového žebříčku ukazuje, že této možnosti využívají. Na čtyřce odstartoval Marek Ztracený a jeho "Planeta jménem stres". Rádiím vévodí popáté Regard s "Ride It".
Regard - Ride It
© facebook interpreta
RÁDIA - V posledních týdnech se o vedení v éteru přetahují jen dva hity. Kryštof a Sima Martausová minule přidali druhý vavřín s filmovou skladbou "Hvězdáři", tento týden se ale musejí spokojit se stříbrnou příčkou. Do čela se vrací Regard s "Ride It". Pro kosovského DJe a producenta je to už celkově páté vítězství.

Stabilně vysoko se drží Chinaski, kteří zůstali na trojce. "Láska a data" se v popředí pohybuje už od loňského podzimu, kdy vystoupala až na vrchol hitparády. Zpět do první pětky se probojovala čtvrtá Dua Lipa s "Don't Start Now" a nově do ní nahlédl Lewis Capaldi. Britský zpěvák získal s "Before You Go" hned osm míst k dobru. Zopakuje triumfální tažení "Someone You Loved" z minulého roku? To je otázka pro následující týdny.

V první desítce nedošlo k žádným dramatickým přesunům, těsně za ní ale ano. Obrovský skok totiž učinila Emma Drobná. Vítězka SuperStar z roku 2015 si s "Demons" polepšila o osmdesát jedna příček na jedenáctku. Připomeňme, že v roce 2017 slovenská interpretka v českém éteru zaválela s písní "Words", která na dlouhé týdny vévodila pořadí.

Před týdnem převažovaly domácí novinky, tentokrát je tomu naopak. Nejlépe z nich dopadla ta od amerického DJe a producenta, který si říká Gryffin. Jeho "Body Back" startuje na čtyřiapadesátém řádku. Jednasedmdesátku uloupili Welshly Arms, kteří předloni ve vysílání řádili se "Sanctuary" a loni bodovali v Top 10 s "Learn To Let Go". Šňůru úspěchů zahrnující i singl "Legendary" z roku 2017 se pokusí prodloužit s "Trouble".

Jedinou českou novinku má na svědomí Voxel. Jmenuje se "O to tu de" a vzešla ze zpěvákovy loňské desky "Nanovo", kterou poprvé nahrál s kapelou. V první týdnu dosáhla na sedmdesátou pátou příčku hranosti.

V poslední desítce startují hudebníci, kteří u nás letos budou koncertovat. Číslo devadesát dva zapisují 5 Seconds Of Summer s "No Shame" a o šest míst hůře začíná Alicia Keys s "Underdog".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Regard - Ride It
  2. Kryštof feat. Sima Martausová - Hvězdáři
  3. Chinaski - Láska a data
  4. Dua Lipa - Don't Start Now
  5. Lewis Capaldi - Before You Go
  6. Marek Ztracený - Naše cesty
  7. Shawn Mendes feat. Camila Cabello - Seňorita
  8. Post Malone - Circles
  9. ▲ Shaed & Zayn - Trampoline
  10. John Newman & Nina Nesbitt - Without You


Ozzy Osbourne - Ordinary Man
© facebook interpreta
ALBA - Svou dvanáctou sólovku "Ordinary Man" vydal Ozzy Osbourne po deseti letech od té předešlé a vše nasvědčuje tomu, že jde o rozlučkovou nahrávku. V Británii i USA se s ní probojoval do první trojice oficiálního žebříčku, u nás dokonce vítězí.

"Ozzy Osbourne je všechno, jen ne obyčejný. Po všech životních lapáliích je tu stále s námi, a i přes Parkinsona, kterého této živoucí legendě lékaři před rokem diagnostikovali, vydává nový materiál. Na albu 'Ordinary Man' navíc posouvá své dosavadní hudební mantinely," napsal Ondřej Hricko v recenzi. Připomeňme, že pokud mu to zdraví dovolí, vystoupí Ozzy 13. listopadu v pražské O2 areně.

Ani nástup otce heavy metalu do čela žebříčku nemění nic na převaze rapu na stupních vítězů. Druhý totiž zůstal Viktor Sheen s bestsellerem "Černobílej svět" a třetí Nik Tendo s deskou "Fatamorgana".

Do Top 5 zasáhla ještě jedna očekávaná novinka. Marek Ztracený prodával album "Planeta jménem stres" premiérově na svých dvou koncertech v O2 areně. Oficiálně ho uvedl na trh pár dní nato v den svých pětatřicetin. Navzdory tomu, že vyšlo dva dny před koncem sledovaného období, si proklestilo cestu na bramborový post. Od Supraphonu už zpěvák obdržel zlatou desku a oznámil, že ve výrobě je platinové ocenění.

Až na šestku si pohoršil minulý vítěz Justin Bieber s "Changes", další místa první desítky si rozdělily trvalky. Vždyť co by si žebříček počal bez jmen jako Billie Eilish, Kontrafakt, Eminem. Renne Dang nebo Post Malone?

Na dvanáctce startuje jihokorejská formace BTS, která se v posledních letech stala celosvětovou senzací. Sedmá řadovka "Map Of The Soul: 7" triumfovala v hitparádách nejen v Asii, ale i v USA, Kanadě, Velké Británii a řadě dalších zemí. U nás se ale do první desítky zatím nevmáčkla.

Šestatřicátý řádek zabrala reedice alba "Vzhůru za oceán" tuzemské heavy metalové ikony Vitacit. Po třiceti letech se první oficiální deska této formace dočkala nejen remasteringu, ale i dvou bonusových písní.

Top 10 - alba:
  1. N Ozzy Osbourne - Ordinary Man
  2. Viktor Sheen - Černobílej svět
  3. Nik Tendo - Fatamorgana
  4. N Marek Ztracený - Planeta jménem stres
  5. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
  6. Justin Bieber - Changes
  7. Kontrafakt - Real Newz
  8. Eminem - Music To Be Murdered By
  9. Renne Dang - Thái
  10. Post Malone - Hollywood's Bleeding

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 9. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY