Wohnout překvapili fanoušky vydáním živáku

03.03.2020 15:17 - Hana Bukáčková | foto: Facebook kapely

Formace Wohnout se rozhodla udělat radost všem posluchačům a vydala nečekaně nahrávku z podzimního vystoupení v Mladé Boleslavi. Album nazvané prozaicky "Máme na míň tour (Live)" vyšlo pouze elektronicky (je k dispozici na digitálních platformách Spotify, Apple Music, iTunes, Deezer a v nejbližší době i Supraphonline), proto se muzikanti nijak neomezovali jeho délkou. Hodinu a půl dlouhý záznam čítá celých třiadvacet skladeb mapujících celou jejich éru.

"Myslím, že je velice důležité pro kapelu, jejíž existence nespočívá v rádiích, ale na koncertech, zakonzervovat co nejvíc toho 'živého'. Naše kapela zní úplně jinak na koncertech než na deskách," vysvětluje Honza Homola.

Živák slouží i jako pozvánka na jarní část šňůry, na níž jako předskokan vystoupí Electric Lady. "Před každou tour dostáváme demosnímky zájemců nebo sami vybíráme z toho, co nás za poslední dobu oslovilo. Electric Lady je velice zajímavá záležitost. Myslím, že je tak na hraně, aby nám ona dělala předkapelu… skoro cítím, že už ji za rohem čekají samostatné kontinuální šňůry," odhaduje mladší z bratrů Homolových.

Koncertní turné 'Máme na míň tour'

6. 3. KŘESETICE U KUTNÉ HORY - KD
7. 3. PEC POD SNĚŽKOU - KLONDIKE MUSIC PUB
13. 3. DOMAŽLICE - MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO
14. 3. HLOHOVEC - KD
20. 3. JABLŮNKOV - ROCK CAFÉ SOUTHOCK
21. 3. POLNÁ U JIHLAVY - ZÁMEK
27. 3 - 5. 4. WOOX UP - FESTIVAL - FRANCIE - VARS
10. 4. LITVÍNOV - ATTIC
11. 4. JIČÍN - MASARYKOVO DIVADLO
17. 4. UHERSKÉ HRADIŠTĚ - KLUB MÍR
18. 4. LITOMYŠL - MC KOTELNA
24. 4. ČELÁKOVICE - KULTURNÍ DŮM
25. 4. LNÁŘE - KD



DOPORUČENÉ ČLÁNKY