Giuseppe Ottaviani představuje projekt "Live 3.0"

28.02.2020 16:42 - Jaromír Koc | foto: archiv Giuseppa Ottavianiho

Giuseppe Ottaviani před pár dny představil svůj velkolepý projekt "Live 3.0". Pro světovou premiéru svého nového konceptu si vybral bedlivě sledovanou trancovou akci ASOT 950.

Giuseppe Ottaviani - Live 3.0
© facebook interpreta
Aktuálně asi nejpopulárnější italský DJ a producent se v posledních letech neobjevoval za klasickým mixážním pultem - na vystoupení s označením "Live 2.0" si bral tzv. studio v kufru, tedy bedýnku, ve které měl nahrané stovky samplů a beatů, ke kterým vytvářel hudbu naživo, pomocí zabudovaných kláves. V novém projektu jde ještě mnohem dál: "Zatímco předchozí verze se týkala primárně vytváření nové hudby na pódiu, v 'Live 3.0' jde o individualizaci výkonu hudby, kterou předchozí verze pomohla zrodit. Zahrát píseň znamená dokázat song prezentovat mnoha různými způsoby. Díky '3.0' se tak dá učinit téměř neomezeným množstvím způsobů. Sčítání či odečítání zvuků v závislosti na denní či noční době mého hraní nebo na náladě publika - každý song může být - a taky je - prezentován v novém profilu a je pokaždé unikátně zremixován," dodává sám Ottaviani.

"Live 3.0" čítá dva laptopy a jedny klávesy. Na prvním laptopu běží každý track v šesti různých stopách, které může Giuseppe plně kontrolovat a upravovat. Druhý je napojen na klávesy, a má tak na starosti všechny z nich vycházející zvuky a další loopy a efekty. Díky tomuto propojení je tedy například jednoduché z písně během živého vystoupení zcela odstranit původní beat a nahradit jej breakbeatovými loopy nebo původní melodii songu vymazat a naživo vymyslet zcela jinou. Každé takto koncipované vystoupení je tudíž zcela jiné a neopakovatelné.

Vzhledem k tomu, že tento revoluční způsob živých DJsko-produkčních vystoupení prozatím nenabízí žádný jiný umělec z elektronické či taneční branže, není divu, že jeho premiéra zaznamenala nejen euforické reakce fanoušků, ale i pochvaly DJských kolegů z branže. Jak to celé vypadalo, najdete ve videu níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY