Kosheen nikdy nemarní naším časem. Sian Evans podala v Praze maximální výkon

26.02.2020 14:10 - Jana Kloučková | foto: facebook interpreta

Kosheen netřeba sáhohodlouze představovat. V českých končinách se stali fenoménem, a proto si mohou dovolit sérii několika koncertů za sebou. V nejbližších dnech zahrají ještě v Brně, Ostravě a v Pardubicích. První vystoupení v pražském Lucerna Music Baru očekávání splnilo tradičně nadmíru.

Live: Kosheen

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 23. února 2020
setlist: Damage, Resist, Boy In The Picture, Get It Right, Wasting My Time, Hungry, Chances, Get A New One, Tightly, Up To You, Hide U, Empty Skies, Right Back, (Slip & Slide) Suicide, Louder, Catch
Fotografie je ilustrační - na koncertě jsme neměli fotografa.

Bristolská formace Kosheen prošla v posledních letech vcelku zásadními proměnami. Vztahy v kapele očividně nebyly jednoduché, a tak to určitou dobu vypadalo na zánik a žádné koncerty. Dnes je Sian Evans sice oficiálně stále oddělena od původních členů, ale hrát kosheenské skladby může naštěstí dál.

V pražském Lucerna Music Baru nebylo ani poznat, že by něco nebo někdo chyběl. Zpěvačka za sebou měla tým zručných hudebníků a show stála de facto na ní samotné. Na jejím energickém i velmi vřelém vystupování zároveň.

Na pódium vstoupila o půl deváté večerní se vší sebejistotou a vstřícné publikum přivítala kouskem "Damage". Následující, zhruba devadeástiminutový set byl nabitý tím nejvýživnějším z oblasti elektronické taneční hudby.

Evans & spol. jej naplnili skladbami čerpajícími z celé diskografie skupiny. Do publika tak pumpovali prvotiny z přelomu tisíciletí "Hide U" či "Empty Skies" i kusy ze znamenité desky "Independence".

Nadměrná oboustranná spokojenost při prvním letošním pražském koncertu byla fascinující. Samotná interpretka návštěvníky ušetřila velkých promluv. Během večera jim neustále děkovala a vyjadřovala se k nim velmi pochvalně. Přiznala se, že přijetí takového rázu není vždy obvyklé ani samozřejmé.

Velká dávka emocí navzdory (údajně) chladné elektronické hudbě vygradovala motivačním songem "Louder". Show nemohla skončit jinak než signifikantním hitem "Catch". Stačí zazpívat: "I'm gonna catch you if I can..." a britští Kosheen vás dostanou. A nepustí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY