Dan Bárta & Illustratosphere vydávají desku a vyrážejí na druhou část turné

18.02.2020 09:27 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

"Kráska a zvířený prach" - tak se jmenuje v březnu 2020 vycházející nové album Dana Bárty a formace Illustratosphere. Dlouho slibovaná a pečlivě ošetřená novinka obohatí zvuk letošního jara, neboť k vydání se bezprostředně váže druhá část koncertní šňůry "Zvířený prach tour", která odstartuje 14. března v Bystrém v Orlických horách. Pražský koncert v Divadle Archa, kde Dan Bárta s kapelou své páté album pokřtí, se uskuteční 15. března a pak bude následovat dalších devatenáct vystoupení v českých, moravských a slovenských městech.

Dvacet let od vydání první desky a šest let po zatím poslední "Maratonice" natočili v bratislavském studiu LVGNC Dan Bárta & Illustratosphere nové řadové album. "Myslím, že je to vyzrálá, dobrá deska, kompaktní a přitom pestrá. Zase jsme o kousek dál v tom, jak se vyjádřit jasněji a stručněji. A 'Kráska a zvířený prach' je navíc o něco osobnější a poněkud angažovanější než předchozí alba," říká Dan Bárta, autor všech českých textů a mnoha písní. "Po všech těch letech už máme svůj výraz, svou poetiku a rukopis, ke kterému vydatně přispívá autor a aranžér Filip Jelínek, i zvuk, což je zase doména Míry Chyšky. Jak se totiž jeden každý plácáme po světě, který se nám mění pod rukama a před očima, nutně se měníme i my - jako lidi, jako hráči, jako autoři. A máme kompaktní rytmiku, Robert Balzar, který obsluhuje basu i kontrabas, je stálice kapely a Martin Valihora se na výsledné podobě alba podepsal výrazně - málo platné, je to nový člen, umí hrát a my jsme spoluhrající těleso."

Na desce, co do stylu i dynamiky tradičně široce rozprostřené, se mezi jedenácti zbrusu novými skladbami objeví i dvě písně s anglickými texty od Alžběty Plívové a Bártův debut ve slovenštině.

Zvířený prach tour:

14. 3. Bystré v Orlických horách
15. 3. Praha - Divadlo Archa
16. 3. Jihlava
17. 3. Nový Jičín
18. 3. Frýdek - Místek
19. 3. Otrokovice
20. 3. Olomouc
21. 3. Bruntál
22. 3. Rapotín
25. 3. Písek
26. 3. Kladno
27. 3. Hradec Králové
1. 4. Děčín
2. 4. Liberec
3. 4. Karlovy Vary
17. 5. Nové Zámky (SK)
18. 5. Trenčín (SK)
19. 5. Nymburk
20. 5. Český Krumlov
21. 5. Tábor



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY