Sharon Van Etten se vrací. V černobílém klipu "Beaten Down" ukazuje krásy kalifornských pouští

13.02.2020 11:42 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Sharon Van Etten se pouhý rok po vydání výborného třetího sólového alba "Remind Me Tommorow" (které se objevilo v mnoha seznamech nejlepších loňských desek včetně toho našeho) vrací s novou skladbou a videoklipem. Singl "Beaten Down", nahraný s producentem Johnem Congletonem, navazuje na vývoj směrem k temnějšímu, syntezátory převládajícímu zvuku, který nastolila právě poslední kolekce.

Píseň se zaměřuje na témata kolem lásky, empatie a trpělivosti a opět ji startují výrazné beaty. Těžkopádné bubny a jednoprstý doprovod na klavír dominují i refrénu, vše pak doplňuje nádherný vokál rodačky z New Yorku. Písničkářka se během posledních let posunula a "Beaten Down" je toho jasným důkazem. Staví především na atmosféře, která posluchače okamžitě pohltí.

Pro videoklip se tentokrát Sharon spojila s dvojicí Nicky a Julianou Giraffovými. Černobílý snímek svým tempem k pomalejší písni naprosto sedí. Natáčelo se v kalifornských pouštích a kromě krásné krajiny nám video nabízí pohled na poutavou choreografii dvojčat Allison a Veronicy Huberových. "Ještě než jsme skladbu slyšely, měly jsme jasnou představu o kontrastu černobílé s pouštní krajinou. Cílem bylo dodat této písni a jejímu přednesu prostor pro dýchání a ozvěny. Velmi důležité pro nás také bylo, že tanečnice byly silně propojené," nechaly se slyšet tvůrkyně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY