Cocotte Minute prodlužují turné k patnáctému výročí debutu "Czeko"

14.02.2020 16:27 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Rok 2019 byl pro Cocotte Minute ve znamení výročí patnácti let od vydání dnes již kultovního debutu "Czeko", který do tehdejší klubové scény přinesl čerstvý závan nu-metalu. Jako připomínku těchto narozenin absolvovala kapela šestnáct koncertů napříč republikou a za doprovodu písničkáře Vojtaana zahrála pro více než čtyři tisíce fanoušků.

"Mise dokončena! Čtyři tisíce zCZEKOvanejch! Krásná epidemie! Šestnáct nařvanejch večírků s urvanou divou zvěří, kráskama, nějakou tou molekulou rumu a neskutečnou coco-atmosférou. Kdo byl, ví, kdo nebyl, ať si koupí prkno a třískne se s ním přes xicht, že vo to přišel," pochvaluje si s humorem sobě vlastním lídr Martin Zeller.

Pražská formace se proto rozhodla oslavné večírky přenést i do dalších měst. Jedenáct jarních zastávek ji zavede do míst, která na podzim vynechala. První vystoupení se uskuteční 21. února v děčínském klubu Le Garage Noir, poslední pak 25. dubna v klubu Attic v Litvínově.

V nabitém devadesátiminutovém setlistu přehrají Cocotti více než polovinu "Czeka", nebudou ale chybět ani hity z posledních dvou úspěšných počinů "Rituál, kmen a srdce a kmen" a EP "Veď mě". Tentokrát kapela vystoupí bez hosta, slibuje ale o to větší nasazení.

Termíny jarního turné:

21. 2. Děčín (Le Garage Noir)
22. 2. Jihlava (Moment)
28. 2. Valašské Meziříčí (M-Klub)
29. 2. Uherské Hradiště (Klub Mír)
28. 3. Frýdek-Místek (Stoun)
3. 4. Litomyšl (Kotelna)
4. 4. České Budějovice (K2)
17. 4. Jablonec nad Nisou (Klub Na Rampě)
18. 4. Jaroměř (Bastion N.35)
24. 4. Mariánské Lázně (Na Dvorku)
25. 4. Litvínov (Attic)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY