Elis Mraz se díky barevnému klipu "Wanna Be Like" může stát černým koněm Eurovize

22.01.2020 14:54 - Hana Bukáčková | foto: Radim Věžník

Pětadvacetiletá zpěvačka, písničkářka a hráčka na ukulele Eliška Mrázová alias Elis Mraz chce v letošním roce uspět v soutěži Eurovision Song Contest. Interpretku s nakřáplým, lehce diblikovským hlasem můžete znát ze soutěže Hlas Česko Slovenska nebo jako slavičí Objev roku 2014. Ke splnění snu si vybrala velmi živelný song "Wanna Be Like".

"Píseň, se kterou soutěžím, se jmenuje 'Wanna Be Like' a je to velmi svižná, taneční a veselá skladba. Je celá autorská, napsala jsem ji asi před rokem během svátků na horách v Beskydech. Na spolupráci jsem oslovila kamaráda - slovenského rapového velikána Čis T. Mám velkou radost, že mé pozvání přijal a že jsme v tom teď spolu. Skladbě dodal skvělou rapovou pasáž," neskrývá nadšení zpěvačka.

Písnička je svižná a taneční, klip Radima Věžníka je barevný a plný známých osobností - uvidíte v něm například Eliščiny kolegyně zpěvačky Žofii Dařbujánovou, Míšu Tomešovou, Evu Burešovou nebo Anet Antošovou. Paradoxem je, že se ve snímku objeví i Olga Lounová, která je v semifinálovém kole Eurovize její soupeřkou.

V diskuzi pod klipem je mladá muzikantka často přirovnávána k izraelské zpěvačce Nettě, která světové klání ovládla před dvěma lety. Umí hezky zpívat, ale tím, že to umí až takto rozjet, rozhodně překvapila. Je zapamatovatelná, výrazná, veselá a nebojí se rozvlnit boky. Za mě černý kůň soutěže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY