Gregorian slaví dvacet let na scéně i koncerty v Česku

16.01.2020 17:36 - Tisková zpráva | foto: FP PRO

Utíká to, utíká. Gregorian vydali první album "Masters Of Chant" na sklonku roku 1999 a v roce 2000 vyrazili na první světové turné. Album zaznamenalo celosvětový úspěch a prodalo se ho neuvěřitelné tři miliony kusů. Chris Tickner, jeden ze zpěváků, k tomu říká: "V roce 1999 jsme točili první desku. Když byla hotová, tak jsme si všichni řekli, že je strašná a nikdo to nemůže koupit. Za pouhé tři měsíce mě pozvali do televize jako hosta pořadu 'Hudba pro miliony'. Prodalo se více než milion alb 'Masters Of Chant' pouze v Německu, neskutečné."

Za dvacet let Gregorian odehráli více než tři tisíce koncertů ve 106 zemích, které navštívilo přes dvanáct milionů fanoušků. Aktuální výroční turné "20/2020 Anniversary Tour" zahrnuje také pět koncertů v Česku, které se uskuteční v 18. ledna v Brně, a poté v březnu v Ostravě (11.3.), Praze (12. a 13.3.) a Pardubicích (14.3.). Koncerty přinesou osvědčené hity v podání Gregorian a Amelie Brightman, ale také spoustu překvapení, například skvělé speciální hosty, jakými jsou Narcis či Eva Mali, a fanoušci se prý mohou těšit ještě na další velká překvapení.

Jsou bezpochyby jedním z nejúspěšnějších hudebních seskupení současnosti. Jedinečné provedení kultovních popových a rockových písní, roucha mnichů, dokonalý zpěv, úžasné efekty a pozitivní emoce - to vše dohromady přináší posluchačům a návštěvníkům koncertů neopakovatelný zážitek. Za dvacet let svého působení na hudební scéně se Gregorian stali jednoznačně nejlepší chorálovou skupinou světa. Osm úchvatných, klasicky školených hlasů podpořených vynikajícími hudebníky, to je hudební skupina, která dovedla svou hudbu až k magické dokonalosti - každý nástroj a hlas mají své nezaměnitelné místo a tvoří dokonalou harmonii. Světové hity upravené do jedinečné gregoriánské podoby přepraví posluchače do jiného časoprostoru a inspirují každého k přemítání nad svým životem.

Zpěvačka Amelia Brightman, jediná žena skupiny a mladší sestra slavné Sarah Brightman, shrnula svůj pohled na historii Gregorian takto: "Vzniklo to celé nenápadně a rostlo to s námi a my s tím. Zpěváci, hudebníci, produkční, technici i autoři posouvali hranice k maximální dokonalosti. Frank (Peterson, producent) vždy přišel a řekl mi, zvládneš to zazpívat takhle? Já jsem pokaždé řekla, jasně, zvládnu. A bylo to pokaždé více a více náročné zadání."

Gregorian mají nálepku "Největší světové hity v podobě gregoriánských chorálů". Jejich originální aranže k převzatým skladbám jako "Nothing Else Matters", "Time To Say Goodbye", "Hells Bells", "With Or Without You", "Shout", "Lady In Black" či "Hallelujah" jsou opravdu úchvatné. Gregorian však mají ve svém repertoáru také vlastní skladby. Jmenovat můžeme například "Moment Of Peace", kterou napsala Amelia Brightman, či kultovní skladbu "Masters Of Chant" složenou speciálně k oficiálnímu ukončení šestnáctileté ságy "Masters Of Chant" v roce 2016. Nejnovější skladba s názvem "20 Years" je součástí nového alba "20/2020", které bylo vydáno v listopadu 2019.

Frank Peterson, producent a otec myšlenky Gregorian, chystá se svým týmem skutečně velkolepou poctu k výročí dvaceti let na scéně: "Když jsem byl v Praze v roce 2017 a věděl, že je Kongresové centrum zase vyprodané, neodolal jsem a odehrál celý koncert na klávesy na pódiu. Byl to pro mě úžasný zážitek a věřím, že také pro publikum. Na rok 2020 chystáme pro fanoušky něco nového, překvapivého, velkolepého. Věnujeme se všemu - vzhledu pódia, světlům, zvuku, ale samozřejmě také výběru skladeb pro speciální hosty. Některé naše kultovní skladby vylepšujeme. Věříme, že všechny budou naše koncerty hodně bavit. Těšíme se na vás všechny."

Více informací najdete a vstupenky můžete koupit zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY