Alexisonfire vstupují do nového roku s peckou "Season Of The Flood"

14.01.2020 15:54 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Kanadská pětice Alexisonfire je zpět s novým materiálem. Rodáci ze Saint Catharines vydali poslední (čtvrtou) řadovou desku v červnu 2009. Během příprav té následující však došlo k odkladu a překvapivě následovalo rozlučkové turné, po kterém se formace na tři roky odmlčela. Loni pak, po deseti letech, přišla s novým singlem "Familiar Drugs", který zanedlouho poté následoval další, skladba "Complicit". A se začátkem ledna je tu další novinka "Season Of The Flood".

Píseň si odbyla debut v Rock Show stanice BBC. Sedmiminutový opus ukazuje jemnější polohu kapely s překvapivě klidným vokálem Dallase Greena. V první polovině muzikanti postupně budují atmosféru, v té druhé se věci začnou ubírat tvrdším směrem, pro sestavu typickým. Rázné bicí, tvrdé kytary a scream George Pettita rozhodně potěší všechny oddané fanoušky.

Singl přichází přesně ve chvíli, kdy se Alexisonfire chystají na společné turné s The Distillers. K oběma skupinám se na koncertech v Kanadě a ve Spojených státech přidá ještě rocková parta Nobro.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY