Za pár dnů odstartuje první Welcome Tour Hradeckého slunovratu

13.01.2020 17:51 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Součástí hudebního festivalu Hradecký slunovrat, jehož v pořadí sedmý ročník se uskuteční na zámku v Hradci nad Moravicí ve dnech 26. až 28. června 2020, je od samotných počátků také Welcome scéna. Ta (z celkem tří hudebních scén festivalu, dříve nazvaná jako open scéna) dává příležitost méně známým, avšak velmi zajímavým kapelám, svou kvalitou v mnohém srovnatelným s hlavními festivalovými hvězdami. Na přelomu ledna a února se hned sedm vybraných skupin právě z Welcome scény Hradeckého slunovratu společně představí v rámci premiérové Welcome Tour.

Welcome Tour plakát
© facebook interpreta
Série celkem čtyř koncertů ve čtyřech různých hudebních klubech v Česku bude zahájena 23. ledna koncertem v opavskému klubu Evžen Jazz Café za účasti kapel Café Industrial a Lód 9 z polských Katowic, která zahraje v České republice vůbec poprvé. Oba spoluhráči z kapely Lód 9, Maciej Klich a Michał Zdrzałek, však společně vystoupili na Welcome scéně jakožto členové kapely Ciśnienie, která si i díky mnoha nadšeným ohlasům návštěvníků vysloužila od organizátorů festivalu opětovnou pozvánku k účinkování, tentokrát již na hlavní scéně Hradeckého slunovratu 2020. Po opavském zahájení má Welcome Tour naplánovány ještě další tři zastávky, a to 29. ledna v Olomouci (Bluesbar GARCH), 31. ledna v Praze (KC Kaštan - Scéna Unijazzu) a 5. února v Brně (Stará Pekárna Hudební Kavárna).

Vstupenky na koncerty v Praze a v Brně jsou dostupné k zakoupení online na webových stránkách pořádajících klubů, v případě koncertů v Opavě a v Olomouci je stanoveno dobrovolné vstupné. Začátky všech koncertů jsou v 19 hodin.

"Na Welcome scéně Hradeckého slunovratu se každoročně potkávají skvělé kapely, které si rozhodně zaslouží větší pozornost hudebních fanoušků, ale také publicistů a dramaturgů. Snažíme se hlavně o to, aby se o jejich tvorbě dozvědělo více lidí. Věřím, že Welcome Tour k tomuto opět může více pomoci, podobně jako propagace kapel prostřednictvím mediálních partnerů Welcome scény či v loňském roce premiérově vydaná CD kompilace písní všech účinkujících kapel na Welcome scéně, " říká jeden z organizátorů a dramaturg Welcome scény Ondřej Oborný.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY