Comeback My Chemical Romance se stal nejvýdělečnějším koncertem v historii klubu, v němž se konal

13.01.2020 13:58 - Ondřej Kocáb | foto: WEA International

V říjnu minulého roku oznámila americká rocková formace My Chemical Romance svůj návrat na koncertní pódia. První vystoupení se konalo těsně před Vánocemi 20. prosince v klubu The Shrine v Los Angeles. A již teď je nutné uznat, že to byl návrat velmi povedený. Kromě oslavných komentářů nadšených fanoušků a kladných kritik se koncert vydařil i po finanční stránce. Tato jediná show vynesla téměř 1,5 milionu dolarů, což je rekord v téměř stoleté historii tohoto slavného klubu.

Kromě vstupenek, které byly vyprodané hned během prvního prodejního dne, byl rekord zaznamenám i z tržeb kapelního zboží. Fanoušky lákala nová trika, mikiny a také hudební nosiče. Agent kapely Matt Galle prozradil, že nabídky na koncerty dostávali MCR posledních sedm nebo osm let. Šlo pouze o stanovení termínu a rok 2019 byl prý ideální.

Pro fanoušky jinde po světě je každopádně hlavní informace, že rozhodně nezůstane jen u jednoho vystoupení. Další jsou v plánu na letošní březen, kdy se čtyřčlenná sestava přesune do Austrálie. Tam vystoupí jako headlineři Download festivalu v Melbourne a Sydney. Následně zahrají ještě na Novém Zélandu. Poté přeletí na dva koncerty do Japonska, kde je taktéž čeká Download festival. Stejnojmenná akce se koná i ve Velké Británii a podle posledních spekulací budou i zde jedním z headlinerů. A další koncerty budou zcela jistě následovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY