Hudební vydavatelství Indies slaví 30 let

10.01.2020 17:47 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hudební vydavatelství Indies oslaví na den přesně 14. února v brněnském Sono Centru úctyhodných 30 let od svého založení. Na dvou pódiích zahraje více než deset kapel a na programu je i několik opravdu unikátních koncertů.

První deska, kterou Indies vydalo, byla od hardcore kapely Meat-House Chicago I.R.A. a tato dnes již legenda svého žánru zahraje právě i na výročním koncertě! Na pódia se také vrací famózní kapela Dva a naprosto ojedinělý koncert odehraje po sedmi letech raprockbluesová kapela Nuck Chorris Gang.

Indies 30 let plakát
© facebook interpreta
Mimořádnou událostí také bude koncert kapely Květy, která vystoupí ve starší sestavě, ve které nahrála například album "Miláček slunce". O překvapení se postarají Zuby Nehty a nebudou chybět také -123min. s novou deskou "Les". První kapelou na hlavním pódiu bude pro děti a jejich rodiče nespoutaný Bombarďák a to v rozšířené sestavě i s bubeníkem (na koncert mají děti mladší 13 let vstup ZDARMA!).

30 let bude mít v roce 2020 také bluesová kapela ZVA 12-28 Band, a tak to budou tak trochu společné bluesové oslavy. Blues rock totiž předvede také Band of Heysek. Na mini festiválku nebudou chybět ani BraAgas, Martina Trchová a Horňácká cimbálová muzika Kubíci. Večer bude moderovat hudební novinář Milan Tesař.

Jednodenní hudební festival v brněnském koncertním sále Sono Centrum je oslavou 30. výročí založení firmy Indies, která se od počátku svého působení v České republice věnuje kvalitní alternativní a nekomerční hudbě. Na koncertě vystoupí dvanáct kapel a umělců, kteří během 30 let vydávali svoje alba právě u vydavatelství Indies Records. Vstupenky stojí v předprodeji 450 Kč, na místě budou k mání za 500 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY