Adventní kalendář Rock For People odhalil P.O.D., Skillet nebo Vypsanou fiXu

24.12.2019 14:23 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Pořadatelé hradeckého festivalu Rock For People nepřestávají překvapovat a nadále posilují line-up pro nadcházející ročník, který se bude konat na tradičním místě na letišti u Hradce Králové v termínu od 18. do 20. června 2020. Po odhalení hlavních hvězd přehlídky, kterými budou The 1975, Green Day a Fall Out Boy, připravil organizátorský tým pro návštěvníky adventní kalendář, v němž si každý den až do Štědrého dne mohli vyloupnout jedno jméno, které posílí festivalový program.

Ze zahraničních hvězd potěší P.O.D., kteří si letos odbyli premiéru na tuzemských pódiích. Na to hradecké přivezou nejen výběr svých hitů, ale také povedenou poslední desku "Circles" z roku 2018. Chybět nebudou ani již domestikovaní Skillet, kteří v Česku hrají pravidelně. Oblíbenci tuzemských fanoušků se do programu RFP vrátí po dvou letech.

Jako zpestření bude nepochybně fungovat americký rapper Machine Gun Kelly, který do své hudby kromě hiphopu absorbuje také prvky punku, rocku i popu. Japonkou scénu budou reprezentovat hned dva interpreti. Se signifikantními vlčími hlavami nastoupí Man With A Mission, jejichž multižánrový rukopis je vystřelil mezi nejoblíbenější vývozní artikly země vycházejícího slunce. Své fanoušky si ale najdou i Crossfaith a jejich elektronický metalcore.

Z české scény nebudou chybět již tradičně zdomácnělá parta kolem Márdiho. Vypsaná fiXa doveze své poslední povedené album "Kvalita". Čerstvou nahrávku možná přiveze i oceňovaná zpěvačka Lenny, která již pracuje na novém materiálu, na nějž láká singlem "Lovers Do". Po dlouhých letech se na Rock For People vracejí také populární Wohnouti. Pražská parta naposledy potěšila své fanoušky deskou "Miss maringotka". Domácí seznam také zdobí výtečná Gaia Mesiah a zpoza sousedních hranic oblíbení Horkýže Slíže.

Sestavu ještě doplňují britští indie-rockeři Catfish And The Bottlemen, kanadští Pup, britská parta Sophie And The Giants, američtí rockeři The Pretty Reckless, angličtí punkeři Creeper, mladá americká parta Mayday Parade, post-hardcoristé Black Veil Brides, Kanaďané Theory (dříve Theory Of A Deadman), britská partička Don Broco, tvrďáci Burry Tomorrow, američtí punk-rockoví matadoři The Menzingers, anglický kvintet The Amazons, irská akustická kapela The Scratch, mladá populární emo parta Hot Milk a punk-rocková legenda z Kanady Sum 41.

Vstupenky na Rock For People 2020 jsou v prodeji na webu festivalu za 2 590 Kč (za 2 490 Kč na jméno), kde je nově uvedeno rozdělení jednotlivých interpretů do konkrétních dnů a kde lze pořídit si případně i lupeny na některý jednotlivý den. Lístek na čtvrtek zakoupíte za 1 690 Kč, pátek za 1 890 Kč a na sobotu za 1 790 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY