Nové album System Of A Down je momentálně zase u ledu

23.12.2019 10:13 - Simona Knotková | foto: facebook.com/systemofadown

Řeči okolo nové desky System Of A Down, na kterou fanoušci čekají už více než čtrnáct let, začínají trochu připomínat handrkování bratrů Gallagherových o (ne)možném reunionu Oasis. Je tak vcelku běžné, že médii proběhne senzační prohlášení jednoho člena (nejčastěji basáka či bubeníka), že na novém materiálu se skutečně pracuje, které následně další spoluhráč (nejčastěji kytarista či zpěvák) rázně popře. A vypadá to, že ani samotní hudebníci nevědí, proč se tak děje.

"Neudělali jsme si nic tak hrozného, že bychom se přes to nedokázali přenést, jsou tu ale nějaké tvůrčí neshody. Na můj vkus však trvají už celkem dlouho," nechal se slyšet basák Shavo Odadjian letos v létě. V rozhovoru pro rádiovou stanici SiriusXM mimo jiné prozradil, že kdyby to bylo jen na něm, kapela by už klidně měla na svém kontě deset alb, a že z posledního studiového setkání (na kterém chyběl zpěvák Serj Tankian) vzešly velmi dobré nápady.

Právě Tankian se naposledy zase vyjádřil k otázce možné desky s dosud nevydanými songy. Když se ho na to jeden fanoušek v diskuzi na crowdfundingové platformě Patreon zeptal, reagoval slovy: "Já jsem rozhodně pro. Přesvědč ostatní."

Co dodat? Je fajn, že chlapci nacházejí společnou řeč, alespoň když jde o turné. S tím zavítají 16. června 2020 také do Prahy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY