Řezník servíruje audiovizuální horor "Život a Smrt Alberta Hersche"

11.12.2019 15:10 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

Král českého horrorcoru Řezník před pár dny vydal nový videoklip k relativně prvoplánové pecce "Politicky Nekorektní Píča", nicméně mnohem větší pozornost si zaslouží vizuál k jeho singlu "Život a Smrt Alberta Hersche" vydanému na začátku měsíce. Nejedná se totiž o klasické hudební video a na české scéně nemá zrovna obdoby.

To, že Řezník aka Martin Pohl kromě hudby fušuje také do filmů, je už celkem známé. Před pár měsíci mu vyšla černá komedie "Párty Hárd", předtím natočil řadu amatérských filmů - "Máma má raka", "Jehovova pomsta" či legendární "Život není krásný" na motivy stejnojmenné počítačové hry, kterou také vyvíjel (inu, je to prostě multitalentovaný člověk!). Neměli bychom opomenout ani jeho krátkometražní snímek "Deprivační staniol", který se svou estetikou k videoklipu přibližuje asi nejvíc.

"Život a Smrt Alberta Hersche" je propracovaný audiovizuální horor se skvělým námětem. Nechutné lo-fi záběry natočené na starou kameru navozují správně syrovou atmosféru a vytvářejí dojem reálného dokumentu. V hlavní roli se objeví podivín Pavel Hlaváček a ona, Tereza Nekudová coby vystrašená sousedka. Z temného beatu od Schyza a děsivých frází jako "chata je můj chrám / les je moje hřiště" běhá mráz po zádech.

Bez debat jde o nejlepší videoklip, který Řezník za svou kariéru vydal (překonává tak i svou prvotinu "Drtič sanic 3000" - NSFW OBSAH!). Dne 17. prosince mu vychází deska pojmenovaná po tomto snímku a my čekáme, zda na ní uslyšíme další vydařené kousky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY