Good Work představují koledu "Pásli ovce Valaši" v popově éterické verzi s Ghostmanem

29.11.2019 10:52 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Pro členy skupiny Good Work začala příprava na vánoční období o několik měsíců dřív. Tehdy na ledové ploše zimního stadionu natáčeli videoklip ke své verzi koledy "Pásli ovce Valaši". Výsledek je na YouTube od neděle 24. listopadu. "Je to jako putování časem, když si představíte, že přesně za měsíc budeme všichni sedět u vánočního stromečku," uvádí vedoucí Jiří Jakubík. "Symbolika jednoho měsíce do Štědrého dne nám přišla velmi vhodná a bude fajn, když si naši fanoušci tuto nově pojatou koledu budou pouštět, jako by byla právě jednou z částí letošních Vánoc," dodává.

Novým kabátem je jistě i netradiční spojení dvou jazyků, které v písni zaznívají. "Jak je v naší skupině zvykem," vysvětluje houslista a sólista Radek Hais, "máme rádi propojení tradičního a moderního stylu hudby a tentokrát se nám povedlo do sebe citlivě spojit prvky různých kultur." V songu posluchač samozřejmě uslyší známou melodii koledy, do níž promlouvá hlas jakéhosi vypravěče mluvícího cizí řečí. Celou skladbu spojuje ohromná energie, kterou jí dodávají muzikanti a vokalisté, a zvláštní, nezaměnitelná atmosféra, o kterou se postaral přizvaný host písně Ghostman.

O tom, proč tentokrát skupina zamířila do vánoční tematiky, se rozpovídal další sólista formace Ondřej Nakládal. "Máme několik klipů, které se opírají o naši autorskou tvorbu. Texty a hudbu v tomto případě obstarávají naši členové. Na tyto Vánoce jsme tradiční linii pomyslně přerušili hlavně proto, aby si na své přišli i ti, kteří naše písně neznají stoprocentně. Koledu 'Pásli ovce Valaši' zná, troufám si říct, každý, a pokud je takzvaný remake dobrým, posluchači si jej zapamatují a budou se k němu vracet i další roky," tvrdí.

Video vypráví příběh malé holčičky a jejích rodičů, kteří díky světlu v lucerničce přicházejí nahlédnout do tajemného prostoru, kde hrají Good Work. "Celá rodina v tu chvíli neřeší nic jiného než čistou radost a štěstí z daného okamžiku," přibližuje sólistka Lenka Sakki Jochcová a dodává: "A to bychom přáli nejen těmto třem návštěvníkům v klipu, ale i všem, kteří se k naší hudbě dostanou." Kapela skladbu představí i na nejbližších koncertech - 30. listopadu na Masarykově náměstí v Ostravě a o týden později v Kozlovicích a Novém Jičíně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY