Krucipüsk zvou do "Country Hell"

25.11.2019 00:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Liberečtí rockoví matadoři Krucipüsk v omlazené sestavě v posledních letech zase nabrali dech a co dva roky produkují nový materiál. Ten nejčerstvější se jmenuje "Country Hell" a vychází těsně před jejich třicátými narozeninami. Zdá se, že v kapele všechno šlape, jak má.
8/10

Krucipüsk - Country Hell

Skladby: Dej mi pusu, Mamánek, Zabil jsem robota, Bílá pláž, Labužník, Šampion, Bídníci, Zas a zas, Inspirace, Jeho žena, Country Hell
Vydáno: 1.11.2019
Celkový čas: 39:18
Vydavatel: kapela
Minulé album "Sine Amore Nihil" patří k tomu vůbec nejlepšímu, co Krucipüsk kdy vydali. Už předcházejícím počinem "Tintili vantili" z roku 2015 naznačili, že po slabším období, kdy kapela přešlapovala na místě a hledala nové cesty, přichází lepší éra. To potvrzuje i aktuální novinka "Country Hell". Baví svým rockovým nábojem i úsměvnými texty Tomáše Hajíčka.

Úvodem se rozehraje starosvětsky beatová pecka "Dej mi pusu" s překvapivou dechovou aranží, která tu Krucipüskům opravdu sedla. Jasnou hitovkou je hned následující "Mamánek" s chytlavým refrénem a typickým Hajíčkovým rýpáním. Asi nejtvrdším momentem je hardrocková "Zabil jsem robota", která je šitá na míru živé produkci. Fanoušci v tomhle songu mají další rozpálený uhlík do kotle. Takhle dobře Krucipüsk už dlouho nezněli.

Hutným groovem a těžkou rytmikou je vybaven "Šampion", kterému Hajíček navíc dodal velmi povedený text o souboji s různorodým alkoholem. Právě jednoduchost vystavěná na silném refrénu a plném zvuku Libereckým dlouho chyběla a na "Country Hell" je jí až překvapivý dostatek. Důkazem je i gradovaná "Inspirace" s výbušným refrénem a skvělými kytarovými riffy. Závěrečná titulní "Country Hell" pobaví hlavně svým povzdechnutím nad současnou politikou.

Krucipüsk je jednoznačně zpět, temné období kolem alb "Amen" nebo "Boombay" budiž definitivně zapomenuto. Hajíček zase staví na fungující rytmice, kytarových riffech a v neposlední řadě na svých kousavě vtipných textech.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY